Meram Son Durak’ta "Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı" kapılarını ziyaretçilere açtı. Atlas Fuarcılık organizesinde Meram Son Durak tarihi köprü karşısında ‘Yöresel ürünler Hediyelik Eşya ve El sanatları Festivali’  başladı. Festival, 30 Eylül’e kadar 12.00-24.00 saatleri arasında Konyalılar ile buluşacak. 

Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya ve El Sanatları festivali hakkında bilgi veren Atlas Fuarcılık yetkilisi Mehmet Tangüç, “Atlas Fuarcılık olarak 21-30 Eylül tarihleri arasında Meram Son Durak Tarihi Köprü Karşısında Yöresel ürünler hediyelik eşya ve el sanatları festivalini Konyalılar ile buluşturuyoruz. Festivalimizin amacı Anadolu’nun yöresel ürünlerinin tatlarının el emeğinin, el sanatlarının sergilemek ve satışlarını gerçekleştirmek. Yine yöresel lezzetleri kıyıda köşede kalmış ürünleri gün yüzüne çıkarmayı vitrin oluşturarak markalaşmanın sağlanmasını pazara erişimini kolaylaştırmayı ve ikili bağlantılar sağlayarak ticaret hacminin geliştirilmesi hedeflenmektedir" dedi. 

"Amacımız medeniyetlerin beşiği Anadolu’nun tüm zenginliklerini gelecek nesillere aktarmak, ulusal ve uluslar arası zincir market yöneticileriyle ticari sözleşme hazırlamaktır" diyen Tangüç, "Coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımının yapılmasının sayısının artırılması sağlanmaktır.  Atlas Fuarcılık olarak Türkiye genelinde çeşitli fuarlar düzenliyoruz. Fuarımıza Türkiye’nin dört bir yanında yöresel ürünler yer almakta. Konya’da yaşayan ve memleketlerinin lezzetlerini özleyen tüm vatandaşlarımızı fuara bekliyoruz.  Konyalıların hafta sonu fuarımıza olan ilgisinden oldukça memnun idik. Fuardan haberi olmayan ve fuarımıza gelmeyen tüm vatandaşlarımızı fuarımıza mutlaka bekliyoruz. Fuarımızda lezzetlerini hemşerilerimiz mutlaka tatsınlar ve fuarı kaçırmasınlar. Atlas Fuarcılık olarak yöresel lezzetleri Konyalılar ile buluşturmaktan oldukça memnunuz ” ifadelerini kullandı.  

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim