Özel Yöntem Koleji öğrencilerinin hazırladığı ve bu yıl ikincisi gerçekleşen bilim şenliği ve proje sergisi okulda düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, şube müdürleri, Yöntem Eğitim Kurumları yönetim kurulu üyeleri, öğretmenler, öğrenci ve velileri ile çok sayıda davetli katıldı. Özellikle öğrencilerin projelerinden oluşan sergi çok beğenildi.

Törende konuşan Yöntem Koleji Okul Müdürü Mehmet Tekin, “Kurum olarak en büyük amacımız öğrencilerin ilgi ve kabiliyetlerini keşfetmelerini sağlayarak akademik başarılarının yanında ülke ve tüm insanlığa yararlı sosyal sorumluluk bilinci içinde bireyleri olarak yetiştirmektir. Bu amaçla öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmeleri için 36 dalda öğrenci kulüpleri oluşturduk. Öğrencilerimiz birlikte çalışmayı paylaşmayı ve hoşça vakit geçirmeyi öğrendiler. En önemlisi de üretmenin zevkini yaşadılar. Açılışını yaptığımız sergimiz 2 bölümden oluşuyor. Robotik kotlama kulübü, fen bilimleri, genetik kulübü ve satranç kulübünün çalışmaları yer alıyor. Bunun yanında görsel sanatlar İngilizce, sosyal bilgiler, matematik, Türkçe, Din Kültürü proje ürünleri yer alıyor. Yapmış olduğumuz bu çalışmalarda bize desteklerini esirgemeyen başta yönetim kurulu üyelerimize, velilerimize, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize, bütün personelimize teşekkür ederim” dedi.

ÖĞRENCİLERİN SOSYAL ALANDA YETİŞMESİ ÖNEMLİDİR

Serginin açılışımı yapan Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, “Meram’da böyle bir kuruma sahip olmak güzel. Kendilerini kutluyorum. Hepimiz öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında sosyal yönden de yetişmesini isteyerek buna önem veriyoruz. İlçemizdeki bütün okullar bu anlamda eğitim ve öğretimi her zaman ön planda tutuyor. Öğrencilerin hazırlamış olduğu Bilim Şenliği ve Proje Sergisinin açılışını birlikte yapıyoruz. Hayırlı olsun. Öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu. Sergi Yöntem Eğitim kurumları Meram Yerleşkesi’nde 10 gün boyunca ziyaret edilebilir.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim