Açıklamada, “ Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atama sonuçlarını açıkladı. Ancak sonuçlar tıpkı geçtiğimiz yıllardaki yönetici atamalarında olduğu gibi hak gaspının yaşandığı, kul hakkının yenildiği, torpillilerin, yandaşların kayırıldığıbir tabloyu ortaya çıkardı. Şimdi MEB’den yönetici atamalarında hak gaspına bir an önce son verilmesini  talep ediyoruz” denildi. 

Kamu-Sen İl temsilcisi ve Türk eğitim-Sen Konya 2 nolu Şube Başkanı Veli Doğrul, “Siyasi saiklerle hareket edenler, kendisinden olmayanlara adeta kıyım yaptı. Açıklanan mülakat sonuçlarından anlaşılıyor ki; sözde bir sendikanın yöneticileri ellerinde liste ile kimin hangi okula görevlendirileceğini, kimlerin saf dışı bırakılacağını çok iyi hesap etmiş.

Üstelik kamuoyuna yansıyan iddiaları gizlemek için sonuçların liste halinde de yayınlanmadığı görülmektedir. Sonuçlar liste halinde yayınlansa yaşanan gayri ahlaki düzen tüm çıplaklığıyla ortaya dökülecekti. Tabi şunu da belirtelim, sonuçlar liste halinde ilan edilmese bile sendikamıza çok sayıda şikâyet ulaşmaktadır" dedi. 

Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata ise, “Türk Eğitim-Sen olarak, her fırsatta yönetici atama sonuçları açıklandığında geçtiğimiz yıllardaki ayrımcılığın, ötekileştirmenin yaşandığını görürsek, bunun sorumlularını ülkemizde oluşan milli birlik ve beraberlik havasını bozmak isteyen Kripto FETÖcü ilan edeceğimizi söylemiştik. Nitekim bugün de bu sözümüzün arkasındayız. Yaşananlar göstermiştir ki, MEB teşkilatlarında bir gizli çete vardır. Bunlar devletimizin bekasına yönelik saldırılar karşısında bir ve bütün olan Türk milletini ayrıştırmak isteyen, kamu çalışanlarını ‘Benden olan-olmayan’ şeklinde kategorize eden, çalışma barışına nifak sokmak isteyen Kripto FETÖcülerdir" ifadelerini kullandı.  

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim