Türkiye Yol-İş Konya 1 Nolu Şube 11. Olağan Genel kurulu  toplantısı ,Yol-İş  Genel Başkanı Ramazan Ağar ve Genel  Merkez yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Mürsel Selbüz, katılımcı delegelerin oyunun hepsini alarak yeniden başkanlığa seçilirken, güven tazeledi. Ramada Otel  toplantı ve kongre salonunda gerçekleştirilen Yol-İş konya 1 Nolu Şube 11.Olağan genel kurulu Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar, Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri, Türk-İş’e bağlı sendikaların Konya Şube Başkanları ve yetkilileri ile çok sayıda  delege katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kongrenin divan kurulu yapılan oylama sonucunda Genel Başkan Yardımcısı Bekir Avcı başkanlığında oluşturuldu. 

Kongre’de ilk sözü alan Yol-İş Konya 1 Nolu Şube Bşakanı Mürsel Selbüz, yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi. “ Geçtiğimiz dört yıl içerisende sendikamızın üyelerinin hak ve hukukları almak adına her alanda mücadelemizi verdik. Yol-İş Sendikası olarak dünyanın ve ülkemizin glediği noktada tüm kamu kurumları özelleşmişken, taşeron çalışan 9.917 kişi kadroya alınmıştır. 3. Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde 340 işçi arkadaşımız kadroya geçmiştir. Kadroya geçilmesinde önderlik yapan Yol-İş Genel başkanımız Ramazan Ağar ve yönetim kurulu üyelerine taşeron işçileri adına teşekkür ed6iyorum. Haüyal edilmesi dahi zor bir işi Yol-İş olarak başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi.

Yol-İş  Genel Başkanı Ramazan Ağar ise”  24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimlerle Türkiye Cumhuriyeti yeni bir sisteme geçmiştir. Bu sistemde görev yapacaklardan Türk işçisi olarak bizlere verilen sözlerin yerine getirlmesi talep ediyor ve takipcisi olacağını söylüyoruz.  Yol-İş olarak “Eşit İş, Eşit Ücret “ talebimizi Cumhurbaşkanlığı Başkanlık sisteminden talep ediyoruz. İşçi topluluğu olarak hiçbir hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz.

Yol-İş sendikasının Taşeron işçiler konusunda yaptığı mücadele veğ kazanılan haklar gelecekte, Türk sendikacılık tarihinde muhakkak yerine alacak ve anılacaktır. Yol-İş Sendikasının verdiği  mücadele taşeron işçi arkadaşlarımıza bir ışık tutmuş olup, onların taşeron sisteminden kurtuluşuna vesile olmuşutur. En son yayınlanan KHK ile taşeron işçilerinin kadroya alınmasında emeği geçen tüm siyasilere teşekkür ediyorum.

Şimdi başta çalışanların sorunları olmak üzere todplumun beklentilerine odaklanma zamanıdır. Şimdi, Daha güçlü toplum,daha güçlü ekonomi ve daha güçlü Türkiye” olma yolunda dayanışma ve çalışma zamanındır.

Protokol konuşmaların ardın yönetim kurulu ve denetim kurulu raporları okundu vce ibrası gerçekleştirildi. Ve son olarak seçimlere geçildi.

113 delegeden  110 delegenin katıldığı Yol-İş Konya 1 Nolu Şube 11. Genel Kurulu seçimlerinde mevcut başkan Mürzel Selbüz, tüm katılımcı delegelerin oylunu alarak yeniden başkanlığa seçilirken, güven tazeledi.

Yeni oluşan yönetim kurulunda yer alan isimler veg örevleri şöyle; Mürsel Selbüz (başkan) Çetin Ordu( Şube Gn Sekreteri) Ali Canıtez( Şb Mali Sekreteri) Cabran Kociaoğlu (Şb Teşkilat Sekreteri) Abdullah Dadak(Şb Eğitim Sekreteri)

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim