Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız, Tüp Bebek Projesi'nden faydalanmak isteyen vatandaşlara başvurunun 23 Ekim tarihinde sona ereceğini hatırlattı. 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan yoksul ailelerin tüp bebek tedavilerinin yaptırılması amacıyla Tüp Bebek Projesi başlatıldığını hatırlatan Yıldız, proje kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından ülke genelinde belirlenen 2 bin 500 yoksul ailenin tüp bebek tedavi giderlerinin karşılanacağını kaydetti. 
Yıldız, ''Projenin hedef kitlesi 23-39 yaş aralığında olan, tıbbi muhtaçlık belgesine (son üç yıl içinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olamadığına dair devlet ve üniversite hastanelerinden alınan rapor) sahip ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında yaptırdığı gelir testi G0 olarak sonuçlananlar, yeşil kartlılar' şeklinde sağlananlar oluşturmaktadır'' dedi. 
Proje çerçevesinde başvuru alınması ve hak sahipliği belirleme işlemlerinin Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütüleceğini aktaran Yıldız, ''Projeyle ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuracak kadınlara öncelikle projeye ilişkin genel bilgilerle başvuru için gerekli özelliklere ilişkin bilgi verilecektir'' dedi. 
Gerekli sağlık raporlarına sahip olmayan kişilerin başvurularının kabul edilmeyeceğinin altını çizen Yıldız, diğer şartlar için ayriyeten bir belge istenmeyeceğini söyledi. 
AA
 
Editör: TE Bilişim