Her yıl olduğu gibi bu yıl da Konya'nın tanınmış isimleri Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gitti. AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Ömer Ünal, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Konya Danışmanı İsmail Küçükbayraktar, AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay ve Merhaba Gazetesi Müessese Müdürü Rifat Tankut hac ibadetlerini yerine getiriyor. Öte yandan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da hac ibadetini yerine getiren, siyasiler arasında yer alıyor. Meclis'ten ise Hacca gidecek vekiller salısını belli oldu. Ak Parti her zaman olduğu gibi yine liste başını çekti. AK Parti'den 45, MHP'den 10, CHP'den ise 5 milletvekili hacca gitti.
HAC DÖNÜŞÜ GÜNDEM YOĞUN
Ak Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ise Konya'nın ve Türkiye'nin yoğun siyasi gündeminden uzaklaşarak, kendisini ibadete verdi.  Hüseyin Üzülmez'i Hac dönüşü yoğun bir gündem bir bekliyor.  AK Parti Karatay İlçe Başkanı Ömer Ünal ise iş ve siyaset yoğunluğunun ardından Hac ibadetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.  Konya iş dünyasının en önemli isimlerinden birisi olan Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk da bu yıl hac ibadetini yerine getiren isimler arasında.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Konya'dan Sorumlu Danışmanı da Hac farizasını yerine getiren Konyalılar arasında yer alıyor. Merhaba Gazetesi Müesse Müdürü Rifat Tankut ise özel davetli olarak gittiği kutsal topraklarda hac ibadetini yapıyor.
HACDA BİLE KÖŞE YAZDI
Uzun yıllar Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Sosyolog Prof. Dr. Yasin Aktay, hac ibadetinden arda kalan zamanlarda yaygın bir gazetede köşe yazılarına devam ediyor. Prof. Dr. Yasin Aktay, son köşe yazılarında Hac ibadetine, Mekke ve Medine izlenimlerini yazdı. Yasin Aktay, zaman zaman ise twitterdaki hesabından da izlenimlerini paylaşıyor.
HABER MERKEZİ






Editör: TE Bilişim