Araçların değişecek olan parçaların temini ya da periyodik bakımlarında yetkili servisler büyük önem arz ediyor. Araçların yetkili servisi neden tercih etmesi gerektiği ile ilgili bilgi veren Konya Motorlu Araçlar San. ve Tic. A. Ş. Servis Müdürü Mustafa Sarıkaya, aracın ekonomik ömrünün uzun olması ve değişen parçaların orijinal olmasından dolayı yetkili servislerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Yetkili serviste yapılan değişimlerin iki yıl garantisi olduğunu belirten Sarıkaya, "Aracın bakımları yetkili serviste yaptırıldığında satılırken daha yüksek fiyattan satılabilir. Çünkü alınacak olan yetkili servise götürüldüğü zaman yetkili servis işlemlerini yapmışsa, daha güvenli oluyor. Yapılan işlerin iki yıl Türkiye genelinde garantisi var. Bu çok önemli bir husus. Konya'daki yetkili servisimizde yapılan bir iş, İzmir'e gittiğimiz zaman işçilik ve yedek parçadan dolayı sıkıntı verdiğinde yetkili servise ücretsiz yaptırabiliriz" dedi. Aracın garantisinin olmadığı durumlarda bile yedek parça için iki yıl garantinin olduğunu aktaran Sarıkaya, tüm donanımların çalışması, güvenlik ve teknik elemanların çalışması açısından da yetkili servislerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. 

GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN YETKİLİ SERVİS 

Donanımların doğru çalışmasının kaza anında pasif ve aktif güvenliğin iyi çalışarak kişiyi koruduğuna dikkat çekene Sarıkaya, bazı durumlarda yetkili servis dışında yapılan işlerde bu donanımın tam yapılamadığını dile getirdi. Sarıkaya, "Dışarıda bazı teknikler ile o ışıkları söndürebiliyorlar. Ama bizim burada bunu yapma şansımız yok. Müşteri istese dahi bu yaptırılamaz. Bu ciddi bir suçtur" ifadelerini kullandı. İşlemlerin yetkili serviste yaptırıldığı takdirde güvenli sürüş ve can güvenliğinin daha fazla olduğuna dikkat çekene Sarıkaya, bunlar için bile yetkili servise gidilmesi gerektiğini ifade etti. 

MEKANİK İŞÇİLİKTE YÜZDE 25 İNDİRİM

Araçların periyodik bakımlarının olduğunu hatırlatan Konya Motorlu araçlar San. ve Tic. A.Ş. Servis Müdürü Mustafa Sarıkaya, dönemsel olarak servis hizmetlerinde kampanyalar yaptıklarını aktardı. Hem Renault'un hem de kendilerinin özel yaptıkları kampanyalar olduğunu dile getiren Sarıkaya, 31 Mayıs'a kadar sürecek olan yeni bir kampanyanın da başladığını belirtti. Sarıkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: "3 yaşını geçmiş olan araçlar için tüm mekanik işçiliklerde yüzde 25 indirim uygulama kampanyamız var. 10 Mart tarihinde başlayan kampanyamız 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Araçların hepsinde bu kampanya uygulanmaktadır."

MUSTAFA ÖZÇELİK

Editör: TE Bilişim