Genç MÜSİAD Konya Şubesi, yetimlerle umre programının bu yıl ikincisini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl yapılan Siyer-i Nebi Yarışması'nda derece giren Kimsesiz ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (KİMSEV)’de kalan gençleri umreye gönderen Genç MÜSİAD,  umre programının bu yıl ikincisi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadı. 

“Dünyanın Kalbine Seferimiz Var” sloganıyla gerçekleştirilecek olan bu yılki umre programı kapsamında ilmihal yarışması düzenleyen Genç MÜSİAD, KİMSEV’de kalan ve 4’ü şehit çocuğu olan gençleri umreye götürerek örnek oldu. MÜSİAD Konya Şubesi'nde gerçekleştiren uğurlama programına MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka ve Yönetim kurulu üyeleri de katıldı. 

GENÇ MÜSİAD  OLARAK KUTLU GÜZEL ORGANİZASYONA İMZA ATMAKTAN  MUTLUYUZ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Kadir Başaran, geçen yıl başlatılan programın ikincisini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu seneki sınav konusu ilmihal olarak gerçekleştirdik.  Bu sınavda başarılı olanlar gençlerimiz ile birlikte kutsal topraklara gidiyoruz. Düzenlediğimiz yarışmada başarılı olan on bir kardeşimizle birlikte Peygamber Efendimizin huzuruna varmak nasip oldu. Bu gençlerimizin içerisinde 4 de şehit çocuğu bulunuyor. Şehit çocukları sınava tabi tutulmadı. Onlar direk götürüyoruz. Etkinliğimize 12-18 yaş arası erkek çocuklar katılıyor.  Umre programına da Diyanet İşleri Başkanlığı ile gidiyoruz.  Projemiz KİMSEV’le ortak yürütülen bir proje. Geçen yıl da böyle bir organizasyon yapmıştık ve büyük rağbet görmüştü. Aynı ilgi ve alaka ise bu sene de oldu. Genç MÜSİAD ailesi olarak böyle kutlu güzel organizasyona imza atmaktan oldukça mutluyuz. ‘Dünyanın Kalbine Seferimiz Var’ sloganı ile yola çıktığımız bu yolda, Rabbim tüm kardeşlerimize bu kutsal beldemize gitmeyi nasip etsin. Bu proje ile amacımız farkındalık oluşturmak" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Genç MÜSİAD Konya Şube Üyeleri ve KİMSEV’de kalan gençler dualarla kutsal topraklara uğurlandı. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim