Yeşilay Konya Şubesi tarafından geliştirilen ‘Yeşil Oda’ projesi, öğrencilerin sosyal, zihinsel, duygusal ve fiziksel gelişimine katkı sağlayan imkânları ve kaynakları harekete geçirecek şekilde destekleyecek, yaygınlaştırılacak. Proje ile 10. Kalkınma Planı ve Stratejik Plan dahilinde  düşünme, algılama ve problem çözme yeteneği gelişmiş, demokratik değerleri ve milli kültürü özümsemiş, paylaşıma ve iletişime açık, sanat ve estetik duyguları güçlü, özgüven ve sorumluluk duygusu ile girişimcilik ve yenilikçilik özelliklerine sahip, bilim ve teknoloji kullanımına ve üretimine yatkın, bilgi toplumunun gerektirdiği temel bilgi ve becerilerle donanmış, üretken ve mutlu bireylerin yetişmesine yönelik çalışmaların yürütülmesini amaçlanıyor.

Yeşil Oda Projesi kapsamında ilk ve orta dereceli okulların kullanılmayan bir odası, çeşitli üniteler ile dizayn edilerek aktif hale getiriliyor. Projenin ilk aşamasında duvarlar renklendirilip ardından zemin halı kaplama, perde, renkli puflar, masalar, sandalyeler ile okuma köşesi ve drama alanı oluşturuluyor. Düzenlenen bu odalara, öğretmenlerin ders saatlerinde kullanmaları amacı ile akıl-zeka ve strateji oyunları yerleştiriliyor. Çocukların yeşili sevmesi ve görsel hafızalarında bu odanın yer etmesi için odanın çiçeklerle süslenmesi önemseniyor. Yeşil Oda, çocukların eğlenerek takım çalışmasını öğrenmelerini, birlik ve beraberlik içinde hareket etme kabiliyetlerini geliştirmeyi hedefliyor. Burada gerçekleştirilen çalışmalar ile öğrencilerin bilinç altlarına bağımlılığının zararları işlenirken, istemedikleri şeylere karşı hayır diyebilme kabiliyeti öğretiliyor.

Proje kapsamında Genç Yeşilay öğrencileri tarafından ‘Sağlıklı Yaşam ve Spor’ bilinci kazandırılacağı bildirilen açıklamada, “Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Yeşilay Konya Şubesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Genç Yeşilay ekibi ile projelerini yürütmektedir.   Yeşilay Konya Şubesi Başkanı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil ve Yönetim Kurulu üyeleri öğrencileri projeler ve çalışmalarda desteklemekte ve her geçen yıl büyüyen Yeşilay ailesi ile farkındalık oluşturulmaya devam ediyor. Yeşilay Konya Şubesi, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade’nin destekleri ile Genç Yeşilay öğrencilerinin tasarladığı ve Selçuklu Belediyesi Başkanı Ahmet Pekyatırmacı   tarafından kabul edilen Yeşil Oda Projesi ilk kez Konya ilinde hayata geçirildi. Yeşilay Konya Şubesi tarafından uygulanan Yeşil Oda projesi Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından örnek gösterilip tüm Türkiye’de uygulanmasına karar verildi. Yeşilay Konya Şubesi’nin Projesinin ilk adımda Gaziantep’e uygulanması için Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Konya Yeşilay Şubesi Sorumlusu Gamze Yekebaşlı koordinatörlüğünde KTO Karatay Üniversitesi Genç Yeşilay Başkanı Saadet Odunkıran’ı görevlendirildi. Gaziantep Yeşilce Köyünde, Yeşilce İlkokul öğrencilerine Benim Kulübüm Yeşilay Projesi eğitimi verilip Yeşil Oda Projesi tüm hazırlıkları gerçekleştirilerek tamamlanmış ve Yeşilce İlkokuluna kazandırılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

‘PROJE İLE ROL MODEL OLDUK’

Konu ile ilgili Yeşilay Konya Şubesi Başkanı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, “Uygulamış olduğumuz Yeşil Oda projemiz ile gelecek nesillerimiz adına güzel bir çalışmaya imza attık ve tüm Türkiye’ye rol model olduk. Projeye emeği geçen gençlerimizin başarılı  çalışmaları ve  örnek temsil edecek projeler oluşturma konusundaki heyecanları  ile Konya’mıza sağladıkları katkılar  için teşekkür ediyorum. Ayrıca projenin Gaziantep başta olmak üzere farklı illerde de uygulanmasına verdikleri destek için Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Mücahit Öztürk’e ve Yeşilay Gaziantep Şubesi Başkanı Fatih Tamer’e şükranlarımı iletiyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim