Konya Valiliği tarafından "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı" düzenlendi.  Konya Valiliği tarafından bağımlılık ile mücadelede kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak ilgili kurumlar tarafından uyuşturucu ile mücadele konusunda yürütülen faaliyet ve çalışmalar ile alınan önlemler değerlendirme toplantısı Konya Ticaret Odası Konferans Salonunda düzenlendi.  Gerçekleşen programa Vali Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Karatay Kaymakamı A.Selim Parlar, Meram Kaymakamı Resul Çelik ve Yeşilay Konya Şube Başkan Yardımcısı Nevzat Yeğin, Konya Şubesi Yönetim Kurul Üyeleri Dr. Zeliha Üstün Argon, Ömer Bardakcı, Dr. Mehmet Doğrul ve Şube Sorumlusu Gamze Yekebaşlı ile muhtarların katılımı ile gerçekleşti. Gerçekleştiren programda Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim kapsamında muhtarlara bağımlılıkta mücadelede izlenmesi gereken yollar, yerel de mahallelerde farkındalık arttırmak adına birlikte çalışmanın önemine dikkat çekildi.

‘KONYA’YA YEDAM KAZANDIRILIYOR’

Yeşilay Konya Şube Sorumlusu Gamze Yekebaşlı Yeşilay’ın geliştirilen projeleri, faaliyet çalışmaları ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), Rehabilitasyon Süreçleri hakkında bilgi verdi. Yekebaşlı, “Yeşilay Elçileri projesi ile Muhtarlarımız başta olmak üzere, esnaflar ve okul aile birlikleri aracılığı ile çalışmalar yapılmaktadır. Muhtarlarımızın desteği ile gerçekleştirilecek çalışmalarda, esnaflarımız ve okul aile birlikleri başta olmak üzere mahalle sakinlerinin farkındalığını artırma ve mahallede madde ve alkol kullanan kişi ve ailelerin YEDAM Merkezlerine yönlendirilmesi hedeflenmektedir. Şubat Ay’ı içerisinde Konya’ya YEDAM’ın kazandırılacağını, Alkol ve Madde Bağımlılarının ücretsiz destek alabilecekleri danışmanlık merkezlerinde danışanlarını ve ailelerinin alanında uzman psikologlardan hizmet alabilecekler” ifadelerini kullandı. 

‘MUHTARLARIMIZDAN BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE DESTEK BEKLİYORUZ’

 Yeşilay Konya Şube Formatörü Mehmet Kemal Acar da programda yaptığı konuşmada, “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitim programı kapsamında öğrencilere, öğretmenlere, okul müdürleri ve yetişkinlere Tütün Bağımlılığı, Alkol Bağımlılığı, Madde Bağımlılığı eğitimi verilerek bilinçlendirme yolunda ilerliyoruz.  Muhtarların ve kurul üyelerinin desteğine her zaman ihtiyaç olduğunu ve yetişkin gurubu bilgilendirme çalışmalarının Halk Eğitim Merkezleri aracılığı ile kurs açılarak yapılabildiğini belirtmek gerekir. Özellikle Muhtarların mahallelerde ailelere ulaşması ve şubelerle işbirliği içinde eğitim planlamalarının yapılabileceğini belirtmek gerekir. Muhtarlarımızdan Bağımlılıkla mücadele konusunda desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim