Başkan Kalaycı, yapılan hizmetlerin Meram'ın kalitesiniyükseltmek için olduğunu söyledi

 

Meram'ı güzelleştirmek için çalışmalarınadevam eden Meram Belediyes,i ilçe genelinde yaptırdığı 26 yeni parkın ve 40yenilenen parkın toplu açılışını gerçekleştirdi. Alavardı Mahallesi'ndegerçekleştirilen toplu açılış törenine AK Parti Konya İl Başkan Vekili MusaArat, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğurİbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Müftüsü ŞükrüÖzbuğday ile çok sayıda mahalle sakini katıldı. Programın açılış konuşmasınınyapan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, belediye olarak Meram'ın heryerine hizmet götürmek için çalıştıklarını söyledi. Sadece yeşil alanyapmadıklarını belirten Kalaycı, “Son iki yıldır kentsel dönüşüm çalışmaları,attığmız temeller, yeni yaptığımız konut projeleri ve asfalt çalışmalarımız ileher perşembe buraların açılışlarını ya da temel atma törenlerinigerçekleştiriyoruz. Meram Belediyesi olarak bünyemizde çalışan tüm ekiparkadaşlarımız ile birlikte Meram'ı yeniden inşa etmek ve Meram'da hizmetiartırmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bugün de 26 adetyeni yaptığımız park ve 40 adette yenilenen parkımızın açılışını yapmak içinvatandaşlarımız ile bir araya geldik. Bu parklar yapılırken, bu mahallelerdeoturan vatandaşlarımız bazen toz, topraktan şikayetçi oldular ama bu günaçılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz” dedi.
 

MERAM'IN HER YERİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

 Belediye tarafından yapılan hizmetlerinbazıları hakkında da bilgi veren Kalaycı, “Bizim yaptığımız kentsel dönüşümçalışmaları Türkiye'nin her yerindeki beldiyelere örnek olarak gösteriliyor.Konevi Kentsel Dönüşümü'nde 1. etap bitme aşamasına geldi. 2 bin 624 konut ileburaların çehrelerini değiştiryoruz. Kentsel dönüşüm yaptığımız birçok alandakievler de vatandaşlarımız 1,5 yıl sonra evlerine oturmaya başladı. Bunlarınyanında Küçük Aymanas Caddesi'nde bulunan Nergis Park Konutları'nın daha temeliatılmadan evleri satıldı. Çok yakın bir zamanda oranın da temelini atacağız.Gödene Seyir Tepe'de 620 konutluk 2. etapta çalışmalarımız sürüyor. 3 yıllıkçalışma süremiz içerisinde 400 kilometreyi aşan yol asfaltlama ve yeni yol açmaprojelerini gerçekleştirdik. Biz göreve geldiğimiz de Meram'da hiç yüzme havuzuyoktu. Şu anda iki tanesinin temeli atıldı. Çalışmalar hala devam ediyor.Önümüzdeki yıllarda da iki tanesinin daha temelini atarak 4 yüzme havuzunuMeramlı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Bu yaptığımız hizmetler sayesindehizmetlerin, parkların, yeni toplu konutları ve diğer çalışmalarımızınyapıldığı bölgelerdeki diğer evlerinde fiyatları arttı, oralarda yaşamstandartları yükseltiliyor” diye konuştu. Yaptıkları restorasyon çalışmalarıhakkında da bilgi veren Başkan Kalaycı, “Tren Garı civarında bulanan AugustosOtel'in restorasyon çalışmaları tamamlandı. Burası kullanıma başlandı yakın birzamanda oranın da açılışını gerçekleştireceğiz. Bu restorasyon çalışmaları iletarihe ışık tutmaya çalışıyoruz. Restorasyon çalışmalarımızın yanında hastakonuk evimizi hizmete açtık. İl dışından hastaneye tedavi olmaya gelenhastalarımızın yakınları burada yapmış olduğumuz 5 yıldızlı otel standartındakikonuk evimizde ücretsiz olarak kalıyor. Bu hizmetlere yaparken, Meram'ı daha dagüzelleştirmek ve 'çalışınca oluyormuş' ibaresini göstermek için yaptık.Yaptığımız hizmetlerimiz tüm halkımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

MERAM YEŞİLLİĞİ İLE ÖRNEK BİR İLÇE

AK Parti Meram İlçe Başkanı Ulvi Bezirci,Meram'ın yeşil çehresinden bahsederek, “Yeşil demek Meram demektir. 2003yılında Konya'da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 10 metrekare iken şimdi48 metrekareye ulaştı. Avrupa ülkelerindeki oran bundan çok daha fazla. Bizimde oradaki kaliteyi yakalamamız gerekiyor” diye konuştu. Alavardı MahallesiMuhtarı Mustafa Becerik de 15 yıldır muhtarlık yaptığını, o zamandan berimahallede çarpık kentleşme olduğunu, 15 yıllık mücadelenin sonucunda AlavardıMahallesi'nin hak ettiği değeri bulduğunu, bunda Büyükşehir ve MeramBelediyesi'nin büyük emekleri olduğunu söyledi. Becerik, yapılan parkların dakorumasının o mahallelerde ve sokaklarda bulunan halk tarafındangerçekleştireceğini söyleyerek, mahallelileri yapılan hizmetleri korumalarıkonusunda uyardı. Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Şükrü Özbuğday'ınyaptığı dua ile parkların açılışı gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ


Editör: TE Bilişim