Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Konya Şubesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı. GİV Konya Şubesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve basın mensupları katıldı. Programda konuşan GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, sözlerine basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladı. 

“Bir ülkenin ve bir şehrin gelişmişliği ancak güçlü bir basının varlığıyla ölçülür” diyen Başkan Ceylan,  “Bu anlamda Konya’yı şansı addediyorum. Şehrin derdiyle dertlenen, şehre değer katan, sorunların dillendirilmesiyle çözüm önerileri sunan bir basın anlayışına sahip şehrimiz. Bu yükü omuzlayan tüm gazeteci arkadaşların gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

‘GİRİŞİMCİLİĞİ YAYMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

GİV Konya Şubesi’nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Ceylan, GİV’in 1996’da merkezi İstanbul’da kurulduğunu ve köklü bir vakıf olduğunu söyledi. Konya Şubesi’nin ise 2016 yılında kurularak hızlı bir şekilde çalışmalara başladığını vurgulayan Ceylan, sözlerine şöyle devam etti, “GİV Konya Şubesi 100’den fazla üyeye ulaşmış, 200 civarında üye talebi almıştır. Bu zaman içerisinde çok sayıda program organize etmiş, çok sayıda proje üretmiştir. Üyelerimiz için yaptığımız eğitim, tecrübe paylaşımı programlarımıza milletvekillerimiz, sanayi ve ticaret odası başkanlarımız, alanında uzman akademisyenlerimiz ve tecrübeli büyüklerimiz katılmıştır. Türkiye genelinde ve Konya özelinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren girişimci işadamlarının koordinasyonunu sağlamak, girişimciliği yaymak, desteklemek, özendirmek, Konya’yı ilgilendiren her türlü mesele ile ilgilenerek çözüm önerileri sunmak amacıyla GİV Konya Şubesi olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”

‘KATAR FUARINA 57 FİRMAYLA KATILACAĞIZ’

Başkan Ceylan, GİV Konya Şubesi olarak 2018 yılında yapacakları faaliyetleri şöyle anlattı, “Daha önce uygulaması olmamış bir uygulama ile girişimci işadamları olarak işte girişim projesini faaliyete geçireceğiz. Bu proje Teknokent’le ortaklaşa yaptığımız bir proje. Üretecekleri şeyi hem koruma altına alıyoruz hem de girişimciyi destekliyoruz. Girişimci kursları ile eğitimler veriyoruz. Projenin detaylarını iler ki dönemlerde açıklayacağız. Girişimcilerimize verdiğimiz KOSGEB ve İŞKUR desteğiyle verilen belgelerle girişimci kursları düzenliyoruz. Böylece devlet desteklerinden istifade etmeleri sağlanıyor. Bunun dışında işadamları ile ilgili ciddi faaliyetlerimiz var. Doğrudan ihracatı artırmak ülke ekonomisine katkıda bulunmak için yaptığımız çalışmalar var. Bunlardan bazıları yurtdışından gelen işadamlarını vakfımızda ağırladık. Üyelerimizle buluşturduk. Ticaret hacimlerinin gelişmesi için çalışmalar yaptık. 2018 Ocak ayında Katar’da düzenlenen Türk-Katar ortak fuarına Konya’dan 57 firma ile katılım gösteriyoruz. Bu güzel bir çalışma olarak önümüze geliyor. İhracat hedeflerimiz ile ilgili yaptığımız çalışmalarda Bakanlık ziyaretlerde ihracatla ilgili bütün çalışmalara destek vereceklerini Bakanlarımız aktardılar. Bizler de üyelerimizi bilgilendiriyoruz. İhracatın Konya’mız ve ülkemiz için daha üstlere çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üretimin artması, verimin artması ihracatın artmasına doğrudan etkendir. İhracatına artması için üretim bandının artması şarttır. Atılan atıl ürünlerin azalması, ihracatın artmasında doğrudan etkilidir. Bu sebeple eğitim seminerleri veriliyor, işadamlarımıza üretimi artıracak bilgiler veriyoruz.”

‘YERLİ OTOMOBİL KONYA’DA ÜRETİLMELİ’ 

Yerli otomobilin Konya’da üretilmesi noktasında da hükümete çağrıda bulunan Başkan Ceylan, bu konuyla ilgili GİV Konya Şubesi olarak çalışmalar yaptıklarının bilgisini verdi. 

“Yerli otomobil Marmara Bölgesi dışında üretilmelidir” görüşünü savunan Ceylan, “Bu fikrimiz sabittir. Çünkü Marmara Bölgesi ekonomik bakımdan, iktisadi bakımdan Türkiye’nin en önemli bölgesidir ve nüfusu artmaktadır. Dolayısı ile iktisadi verilerin ülke geneline, Anadolu’ya yayılması şarttır. Bu şarttan yola çıkarak, biz de diyoruz ki yerli otomobil, otomotivin Anadolu’daki kalbi Konya’da üretilmelidir. Başka bir alternatifi görülmemektedir. Marmara Bölgesi içindeki yoğunluğu taşıyamaz hale gelmiştir. Bu anlamda hükümetimizi ve büyüklerimizi Anadolu’ya yatırım yapmaya, gelişmişliği Anadolu’ya yayma fikrine destek vermeye davet ediyoruz. Milli ekonomi ile ilgili çalışmalarımız var. Milli ekonomiyi önemsiyoruz. Milli ekonomi ile ilgili eğitim çalışmalarımız artarak devam edecek. Sanayimiz ve ticaretimiz kendi değerlerimiz ile büyümeli” diye konuştu. Konuşmaların ardından 

kuruluşundan bu yana GİV Konya Şubesi’ne büyük katkılar sunan tecrübeli İşadamı Ali Cengiz Kürkçü’ye Başkan Fatih Ceylan tarafından plaket takdiminde bulunuldu. 

HABER: ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim