İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, "Markalaşma ve İnovasyon" konusunda düzenlenen etkinlikte üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, Selçuk Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu'nun bu yıl 7.sini düzenlediği Devlerin Buluşması etkinliğinde üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Salonu'nda öğrencilerle buluşan Korkmaz, markalaşma ve inovasyon hakkındaki tecrübelerini paylaştı, öğrencilere nasihat ve tavsiyelerde bulundu. İş dünyasının üniversite öğrencilerine muhtaç değil, mahkum olduğunu belirterek sözlerine başlayan Korkmaz, "Size aktaracaklarım benim penceremden bir bakıştır. Beğendiklerinizi alın, cebinize koyun, beğenmediklerinizi ise atın çöpe gitsin. Çünkü sizlerin de kendi doğrularınızı oluşturmanız gerekiyor. Mutlak anlamda kendi doğrularınızı oluşturmanızı tavsiye ediyorum" dedi. 

Öğrencilere, üniversite yıllarını çok iyi değerlendirmelerinin iyi bir gelecek açısından önemli olduğunu anlatan Korkmaz, bir hedef belirlemeleri ve odaklanmaları gerektiğini vurguladı. "Kendinizi yetersiz görmeyin, olumsuz yönlendirmeyin. Okulunuzu, hocanızı, ailenizi, çevrenizi, işinizi, sektörünüzü asla beğenmeme gibi bir psikolojiye girmeyin. Bir problem varsa,  işaret parmağınız karşıyı gösterirken diğer dört parmağınız sizi gösteriyor, bunu unutmayın. Lütfen kendinize güvenin ve hedef belirleyin. Odaklanın. Böyle yaparsanız sonuçlarını pozitif olarak alacağınıza emin olabilirsiniz" diye konuşan Korkmaz, "Ben 86 mezunuyum. Benim dönemimde böyle salonlar yoktu. Sizlerin bana, yani bizim dönemimize göre artıları çok. Daha iyi koşullarda okuyorsunuz. Ama sizden öncekiler buraları sizin için hazırlamamış olsalardı siz de buralarda okuyamayacaktınız. Siz, sizden sonrakilere daha iyisini hazırlayacak bilinç ve iradeyle çalışın. Hayalperest olmayın. Ama mutlaka hayal kurun. Hayalleriniz size mutlaka yol gösterecektir" ifadelerini kullandı.

 "İnovasyon dediğiniz şey akçeli ilişkiye dönendir. Para kaybedebilirsiniz ama umudunuzu asla. Umudunuzu kaybettiğinizde, inovasyonu da başaramazsınız, çünkü size yük olmaya başlar" diyen Korkmaz, "Nerede olduğunuz, hangi makamda olduğunuz önemli değil. 7 liralık ürününüz de olabilir 7 milyon liralık ürününüz de. Önemli olan ürün ya da hizmetinizin ayırt edici, farklılaşan bir özelliğinin olması ve bunu anlatabilmeniz. Allah her insanı eşit yaratmış. Kendinizi keşfedin. Allah birilerine, bir bölgeye daha fazla akıl vermemiş. Ve üstelik dinimiz bize iki günü eşit olan ziyandadır demiş. Her gün yeni bir şeyler öğrenmek ve öğrendiklerimizi işimize, hayatımıza adapte etmekle mükellefiz" dedi.

Öğrencilere, bir ürünün marka olabilmesi için tüm bileşenlerini tamamlanmış olması gerektiğini anlatan ve yerli marka tercih etmeleri yönünde tavsiyelerde bulunan Korkmaz, kendisinin de yerli markaları tercih etmeye çalıştığını vurguladı. Korkmaz, "Çocuklarıma bir liralık çikolata bile aldıklarında yerli bir markadan almalarını telkin etmeye çalışıyorum. Ülke olarak bu konuda sorumlu davranmazsak inovasyonu gerçekleştirebileceğimiz kaynağı ve dolayısı ile markayı oluşturamayız. Ben almazsam, siz almazsanız o marka ürününü kime satacak, nasıl serpilip büyüyecek, dünyaya nasıl yayılacak? Amerika'da, New York'ta ülkemizden bir markanın mağazasını gördüğümde sanki kendi şubemizmiş gibi seviniyorum. Eminim aynı hisleri siz de yaşarsınız. Asla küçük görmeyin, bir markamızın oraya gidebilmesi bizim burada alacağımız bir tane çoraba, bir tane gömleğe bağlı" dedi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim