Proje hakkında üyeler bilgilendirilirken, konunun araştırılması için komisyonlar görevlendirildi

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının 11. birleşiminde Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nden gelen proje ortaklığı teklifini gündemine aldı. Projenin amacı ve sığırcılığa katkıları hakkında ön bilgi alan Meclis, teklifi araştırdıktan sonra ortaklık kararı alacak.
Ard arda kötü haberlerle sarsılan Konya İl Genel Meclisi, 11. birleşimine de Çumra Meclis Üyesi Adnan Batumlu’nun annesinin vefat haberi ile başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, açılış konuşmasında Batumlu’nun annesine Allah’tan rahmet, Adnan Batumlu ve ailesine de başsağlığı diledi. Birleşimde, ilk olarak Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nden gelen teklif, Divan Üyesi Mustafa Özkan tarafından okundu. Amacı büyükbaş hayvancılıkta suni tohumlamanın yaygınlaşmasını sağlamanın yanı sıra yerli sperma kullanımını teşvik etmek olan projenin, bu sayede kendi ülkemiz koşullarında ve ihtiyaçlarımıza has değerlere sahip genetik altyapı tesis edeceği vurgulandı.
Hayvancılıkla ilgili yapılan bu projenin önemli olduğunu vurgulayan Selvi, “Bu konuda üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor” dedi. Ülke hayvancılığının ileri seviyelere taşınabilmesi, yerli kaynakların kendi ihtiyaçlarımızı karşılayabilmesi ve dışa bağımlı yapıdan kurtulmak için projenin umut verdiğini söyleyen Selvi, konunun çözümüne yönelik bütün ortakların katkılarıyla hayvancılığın daha da gelişmesi yönünde yapılacak çalışmanın sevindirici olduğunu kaydetti. Üyelerin de görüş bildirdiği teklif, incelenmek üzere Tarım Komisyonu ile Araştırma ve Geliştirme Komisyonlarına havale edildi. Teklif her iki komisyon tarafından da incelenerek, ortak olup olmama kararı alınacak.
HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilişim