Turkcell Anadolu'daki şirketleri teknoloji ile buluşturmaya devam ediyor. Toplantıların üçüncüsü de Konya Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. Buradaki programa Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası(KSO)  Başkanı Memiş Kütükcü ile çok sayıda ticaret ve işadamı katıldı. Kadir Çöpdemir'in sunuculuğunu yaptığı programda konuşan KSO Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde firmaların hızlı erişim kurmasını ve sanayicilerin teknolojinin nimetlerinden daha fazla yararlanmaları için fiber optik haberleşme alt yapısının yapımını tamamladıklarını söyledi. 2 milyon 500 bin dolar yatırımla 270 bin metre fiber optik kablo döşeyerek hizmeti sanayicilerin fabrikalarına kadar götürdüklerini belirten Kütükcü, "Bölgedeki sanayicilerimize hali hazırda internet hizmeti sağladığımız Turkcell'den de, gerek internet hizmetinin artırılması, gerekse ses hizmetinin verilmesine yönelik destek bekliyoruz. Bölgemizde uygulanacak verimliliği yüksek, örnek projelerin, ilerleyen dönemlerde Konya sanayisinin tamamını kapsayacak şekilde genişletilmesinin her iki taraf için de kazanç olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Kütükcü, KSO tarafından şehre kazandırılan Türkiye'nin ilk Bölgesel İnovasyon Merkezi'nin de Konya'nın daha yenilikçi ve rekabetçi bir şehir olmasında lokomotif rol oynayacağını söyleyerek konuşmasını tamamladı. 

Daha sonra konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk de, yerel ekonomilerin ülke kalkınmasına katkısını artırmak için günümüzün küresel rekabet anlayışını yerel işletmelerin bilgi iletişim teknolojilerini en verimli şekilde kullanmalarının büyük önem taşıdığını söyledi. Ülkenin gelecek hedeflere ulaşabilmesi için bilgi ve iletişim teknolojilerine her alanda ihtiyaç olduğunu belirten Öztürk, "Günümüzde etkin ve sürdürülebilir bir rekabet gücü için başta KOBİ'lerimiz olmak üzere tüm işletmelerimizin, üretim öncesi ve sonrasında bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanmalarında hem büyük bir yarar hem de zorunluluk bulunmaktadır" diye konuştu. 

KONYA'DA TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM HIZLANMALI

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş ise, Turkcell'in kurumsal pazarın lideri olduğunu ve 510 bini aşkın şirkete hizmet verdiğini aktardı. Kendilerini seçen şirketler için fark yaratmak, onları teknolojiyle bir adım öne taşıyabilmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Kocabaş, "Biz istiyoruz ki, boyutu ve faaliyeti ne olursa olsun tüm şirketler bu fırsatı yakalasın. Anadolu'nun dört bir yanında Türkiye ekonomisini her geçen gün daha iyi noktalara taşıyan binlerce şirket var. Turkcell olarak öncelikli hedefimiz bu şirketlerin teknik ekipleriyle birlikte çalışıp, Anadolu'da iş ortaklığı ekosistemini büyüterek yerel değeri güçlendirmek" dedi. Günümüz dünyasında şirketlerin ancak teknolojik dönüşümle işlerinde fark yaratabileceğinin altını çizen Kocabaş, konuşmasına şöyle sürdürdü: "Ekonomik açıdan Türkiye'nin en gelişmiş kentlerinden biri olan Konya'yı da bu teknolojik dönüşümü en hızlı şekilde sistemlerine entegre ederek, ekonomimizin en önemli damarlarından biri olma yönündeki iddiasını sürdürecek illerimizden biri olarak görüyorum."

TURKCELL 5 YENİ ÇÖZÜM ÖNERİYOR 

Turkcell Kurumsal Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş yaptığı konuşmada, "Turkcell, Konya'daki kurumsal müşterilerine 'İş'te Teknoloji Hamlesi' ile ürün değil, ihtiyaç tabanlı bir yaklaşım sunuyor. Farklı sektörlerden yüz binlerce müşterimizin ihtiyaçlarını analiz ederek, kamudan medya ve finansa, enerjiden lojistiğe, perakende, inşaat ve sağlık sektörlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede müşteri ihtiyaçlarına yönelik olarak 5 temel alan belirledik. Yeni iş modelimizde 'Yönetim', 'Pazarlama', 'İşbirliği', 'Bulut ve Bilişim Teknolojileri' ve 'Network' alanlarının her birine özel setler oluşturduk. Bu setlerimizin içinde her boyutta şirketin hedeflenen ihtiyacını karşılayacak çözümlerimiz bulunuyor" ifadelerini kullandı. 

MUSTAFA ÖZÇELİK

Editör: TE Bilişim