Konya sağlık alanında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Konya’da 5-8 Nisan 2018 tarihleri arasında Konya Eczacı Odası ev sahipliğinde ‘Eczacının Sesi Farmazi Günleri-Majistral Zirve’ gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital’in ve Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi’nin Müdürü Beril Koparal, Majistral Zirve’de “Esansiyel Yağ Asitleri İçeren Yağların Tıpta Kullanımı” konulu uydu sempozyumu ile katılımcılarla buluştu. Gerçekleştiren sunuma Helvacızade Grubu CEO'su Mevlüt Büyükhelvacıgil, Helvacızade Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Büyükhelvacıgil, Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi Müdürü Beril Koparal, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara ile çok sayıda eczacı katıldı.

YAĞ ASİTLERİNİN YETERLİ VE DENGELİ ŞEKİLDE ALINMASININ ÖNEMLİ

Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital'in ve Türkiye’nin doğal sağlık ürünleri alanındaki ilk Ar-Ge Merkezi Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi Müdürü, genetik uzmanı Beril Koparal,  Dedeman Otel’de düzenlenen Majistral Zirve’sinde  uydu sempozyumu gerçekleştirdi. Esansiyel Yağ Asitleri İçeren Yağların Tıpta Kullanımı konulu konuşma gerçekleştiren Koparal, esansiyal yağ asitlerinin sağlık ve tıpta kullanımı, bu alandaki yeni üretim teknolojileri ve yenilikçi ürünlerden bahsetti. İnsan vücudunun sentezleyemediği ve mutlaka dışarıdan alınması gereken yağ asitlerinin, esansiyel (elzem) yağ asitleri olarak tanımlandığını belirten Koparal, “Bu yağ asitlerinin hücrelerimiz için temel enerji kaynaklarından. Esansiyel yağ asitlerinden özellikle Omega 3 yağ asitlerinin çok sayıda metabolik faaliyetin sağlıklı devam etmesi için gerekli. Özellikle sağlıklı cilt, sağlıklı kalp ve dolaşım sistemi, zihin sağlığı, güçlü bağışıklık ve antioksidan savunma için esansiyel yağ asitlerinin yeterli ve dengeli şekilde alınmasının önemli” dedi.

İLK VE YENİLİKÇİ ÜRÜNLERE İMZA ATIYORUZ

Türkiye’nin İlk Sağlıklı Yaşam Markası Zade Vital’in bu alanda Türkiye’de ilk ve yenilikçi ürünlere imza attığını belirten Koparal, “Zade bizim global markamız. 8 ay önce Chicago’da Amerika’da açtığımız ofisimiz ile faaliyete giren çok zorlu bir sürecin sonucunda ortaya çıktı. Türkiye gibi uygarlığa beşiği olmuş ülkede, çok önemli bir coğrafyada yaşadığımız için bitkisel kaynaklar açısından çok zengin bir coğrafyadayız. Bunları kullanmamız gerekiyor. Ancak ülkemizin dünyaya açılmış bir sağlık markası yoktu. 10 yıl önceye başlayan çalışma şimdi global bir marka haline döndü. Combo Serisi ile Dünyada ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bir pakete 4 farklı ürünü  yine bir ilk olan Soğuk Pres bitkisel yağlar ve Omega 3 balık yağını bir araya getiren FixMix Serisi’ni buluşturduk” ifadelerini kullandı.

17 FARKLI KALİTE VE SİSTEM SERTİFİKASINA SAHİBİZ 

Zade Vital ürünlerinin üretimi hakkında da bilgi veren Koparal, “GMP stantlarında üretimler gerçekleştiriyoruz. Helvacizade, Zade ve Zade Vital üretim tesisleri 17 farklı kalite ve sistem sertifikasına sahip. Biyokimsal ve mikrobiyolojik analizler en baştan fabrikadan çıkana kadar sürekli uyguluyoruz. GAP standartlarında güvenilir hammade ve GLP stantandarlarında kalite sistemleri güvencesi, Türk Patent Ensititüsü, Patent dairesi Patenli kapsül üretimi ve FDA’e Kayıtlı Ürün Porföyü ile üretimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Zade Vital ürünlerini birkaç ay içerisinde Amerika’da yaygın bir şekilde görme imkanı mümkün”  dedi. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim