Ramazan ayının rahmet ve bereket ikliminin tüm Konya’yı sardığı bugünlerde iftar sofraları adeta birlik ve beraberliğin bir simgesi haline geliyor. Düzenlenen iftar programlarında aile, eş, dost, akraba biraraya gelerek bu birlikteliğin doyumsuz hazzını yaşıyor. 

Konya Yenigün Gazetesi de on bir ayın sultanı Ramazan ayında tüm aileyi biraraya getiren iftar geleneğini sürdürdü. Konya Yenigün Gazetesi, önceki akşam Baykara Gold Düğün ve Toplantı Merkezi’nde düzenlenen iftar programında buluştu. Gazete yöneticilerinin, personelin, yazarların yanı sıra odalar ve borsadaki sektör temsilcilerinin de katıldığı iftar programı Konya Yenigün ailesini aynı sofrada biraraya getirdi. 

Misafirlerini kapıda karşılayan Konya Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, onlarla tek tek ilgilenerek hal ve hatırlarını sordu. Ayak üstü kısa sohbetin ardından salona geçilerek iftar vaktinin gelmesi beklendi. 

İftar saatine kadar devam eden sohbet, akşam ezanının okunmasıyla birlikte yerini kaşık çatal sesine bıraktı. İftarda misafirlere geleneksel Konya pilavı ikram edildi. 

İftar programında selamlama konuşması yapan Konya Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, Ramazan ayının birliktelik ayı, bereket ayı, rahmet ayı olduğuna işaret ederek, “Bu büyük ailemizi bugünlere tekrar birliktelik içerisinde kavuşturan rabbime şükürler olsun. Ramazan ayı vesilesiyle biraraya gelip selamlaşma ve birlikte iftar yapma fırsatı bulduk. Davetimize icabet eden Yenigün Gazetesi ailesinin her bir bireyine, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Dairesi eski Başkanı Ahmet Köseoğlu’na, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir’e, BİK Konya Şube Müdürü Özden Konur’a ve şube çalışanlarına, AA Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır’a, merkezden ve taşradan gelen yazarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Nice hayırlı, bereketli, mutlu günlere birlikte ulaşmak duasıyla Ramazan’ınız mübarek olsun” ifadelerini kullandı. 

İftar yemeğinin ardından Yenigün Gazetesi yazarlarından İlahiyatçı Kamil Bircan’ın yaptığı iftar duasına hep birlikte amin denildi. Program, gecenin ilerleyen vakitlerine kadar çay ve sohbet eşliğinde devam etti. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim