AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ve arkadaşlarının imzasını taşıyan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, teklifin 4,5 saat süren tümü üzerindeki görüşmelerde, milletvekilleri değerlendirmelerde bulundu.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, teklifteki gelir kaynaklarının hangisinin bir derde şifa olacağını sordu.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, ekonomik şok ve dengesizliğin, herkesi zor durumda bıraktığını, firmaların güçlük içinde olduğunu, borçlarını ödeyemedikleri için zor durumda kaldığını söyledi.

Teklifte, bu konuda banka kredilerini ödeyemeyen firmalara yönelik finansal yeniden yapılandırmayı öngören düzenlemenin bulunduğunu anımsatan Kalaycı, İstanbul yaklaşımını esas alan düzenlemeyi çok önemli gördüklerini kaydetti.

Kalaycı ayrıca esnaf ve çiftçinin zor durumda olduğunu vurgulayarak, torba tekliflerde bu kesimlere yönelik bazı düzenlemelere yer verilmesi, vergi ve prim yükünün hafifletilmesi, çiftçinin girdi maliyetlerinin düşürülmesini istedi.

Vergi ve sigorta primi ödemelerinde de sıkıntı bulunduğunu, gerek Maliye gerek SGK tahsilat oranlarında düşüş olduğunu söyleyen Kalaycı, yeniden yapılandırma düzenlemesinin, ekonomi ve mükellefler için olumlu olacağını belirtti.

Kalaycı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının yedek akçesine yönelik düzenlemenin de Türk Ticaret Kanunu'na uyumlaştırıldığını, hukuki açıdan sıkıntı görmediklerini vurguladı.

Editör: TE Bilişim