Şehir Buluşmaları kapsamında devam eden istişare toplantılarında Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün ve Ak Parti Bozkır İlçe Başkanı Memduh Çelmeli, Oto-Galerici esnaflarıyla Bozkır konağında bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi. İstişare toplantısına Bozkır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Niyazi Yavuzer de katıldı. 

Oto-Galerici esnaflarının Bozkır’a en çok katma değer sağlayan sektörlerden bir tanesi olduğunu söyleyen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Niyazi Yavuzer, Oto-Galerici esnaflarının aynı zamanda dolaylı yoldan en az 10 sektöre daha katkı yaptığını belirtti. 

Oto-Galerici esnaflarının sorunlarını dinleyen Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “İlçemiz için önemli bir gelişmeye imza atıyoruz. İlçemizin 30-40 yıllık ihtiyacını karşılayacak nazım imar planını hayata geçiriyoruz. İnşallah bu ay askıya çıkacak diye bekliyoruz. Nazım imar planıyla birlikte ilçe merkezinde önemli planlamalar gerçekleştireceğiz. Bir şehrin gelişmesine doğrudan etki eden en önemli çalışmalardan bir tanesi de yapmış olduğumuz bu çalışmadır. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum. En önemli projelerimizden bir tanesi olan Mezbahane projemiz inşallah bu yıl itibariyle bitecek ve faaliyete geçirilecek. İlçemizin diğer önemli eksikliklerinden bir tanesi 3 yıldızlı bir otelimizin olmayışıdır. Geçtiğimiz günlerde girişimci bir iş adamımız burada bir 3 yıldızlı otel yapmak için kolları sıvadı ve inşallah başarılı olacaktır” dedi. 

Oto-Galerici esnaflarının geniş alana yayılmasının, gelişmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün konuşmalarına şu şekilde devam etti, “Oto-Galeri sektörü ilçemizde daha da gelişsin istiyoruz. Bu bağlamda esnaflarımızın önünü açmak için her türlü çalışmaya hazırız. Büyük bir alan bulalım, alt yapıdan üst yapıya kadar, yol ve imarından projelendirilmesine kadar her türlü yardım için hazır bekliyoruz. Gelin hep birlikte gerekirse yap-işlet-devret modeliyle, gerekirse ferdi olarak böyle bir çalışmaya atılalım. Daha geniş alanlarda, daha konforlu ve ulaşımı kolay alanlarda bu sektörü daha da canlandıralım. Bu konuda üzerime ne düşüyorsa onu yapmaya hazırım. İnşallah sizden olumlu bir çalışma bekliyorum” diye konuşarak sözlerine son verdi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim