1 Kasım seçim sonuçlarının Türkiye için yeni bir dönemin daha başlangıcı olduğuna dikkat çeken Konya Platformu Başkanı Mehmet Ali Çelik, Ülkemizin kalkınması yolunda önemli bir dönüm noktası olacağına inandığımız bu 4 yıllık dönemin Türkiye için büyük bir şans olduğunu açıkladı. Çelik "Yüzyıllar boyu, her türlü zorluk ve acıya birlikte göğüs gererek galip çıkmayı başaran milletimiz, bugünde kardeşlik ikliminden uzaklaşmadan yürüyüşünü sürdürecektir" dedi.

Ülkemizin istikrarı için vatandaşın tercihini tek parti iktidarı yönünde kullandığının altını çizen Çelik, "Milletimizin, ülkemizin kalkınması yönünde gösterdiği tercihini, değerli buluyoruz. Sosyal hayatta ve demokratik açılımlarda reformların devamı, daha hızlı ve adil işleyen bir hukuk devleti yolunda, birlikte üreteceğimiz sinerjinin tekrar yakalandığına inanıyoruz. Bu sonuçlar, aynı zamanda, mazlum milletlerin ülkemizden beklentileri bakımından da önemlidir. Özellikle Ortadoğu'da yaşanan sıkıntılar ile teröre karşı mücadelede daha etkin bir mücadelenin de yolunu açacaktır" diye konuştu.

Ülkenin ekonomik ve sosyal alanda sıçrama dönemlerini, güçlü tek parti iktidarları döneminde yakaladığını hatırlatan Çelik, "Konyamız da içerisinden çıkardığı Başbakanımızla 'Yeni Marmara' olma yolunda önemli bir avantaj yakaladığını bizlere düşen ise STK, Yerel yönetim, üniversite ve kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte hareket ederek her açıdan ilimiz ve bölgemizin marka değerinin artmasına katkı yapmak olduğu" görüşünü dile getirdi.

Sonuçların ülkemiz, milletimiz ve İslam dünyasına hayırlar getirmesini diliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilişim