Bera Otel'de gerçekleştirilen toplantıda Denge Hukukçular Derneği'nin Olağan Genel Kurulu sonrası Dernek Başkanı olan Av. İbrahim Bakım, basın mensuplarıyla tanıştı. Av. İbrahim Bakım, derneklerinin tarihi hakkında bilgi vererek, kendi başkanlık döneminde derneklerinin daha etkin olması için çalışacağını belirtti. 2005 kurulan derneklerinin hukukçular arasında birlikteliği sağlayarak eğitim ve bilgi seminerleri düzenleyeceğini aktaran Av. Bakım, "Derneğimiz birçok faaliyeti yürütüyor. Şu ana kadar 300 hukuk fakültesi öğrencisine burs verdi. Hukuk adayı öğrencilere yönelik faaliyetleriyle de derneğimiz adından söz ettirmektedir. Derneğimiz benim başkanlığımda her ayda bir panel düzenlemeyi hedefliyoruz. Bu panellerimizden bir tanesi de basın mensuplarına yönelik 'Basın Kanunu' üzerine olacak. Düzenleyeceğimiz panellerle hukukçu arkadaşlarımızın bilgilerini güncelleyerek, hukuk fakültesi öğrencilerine meslek hakkında bilgi vereceğiz" dedi.
Temel hak ve özgürlükleri konusunda halkın sesi olmaya devam edeceklerini de dile getiren Denge Hukukçuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. İbrahim Bakım,"Sivil toplum kuruluşları toplum fertleri arasında iletişim kurmaktadır. Biz de bir sivil toplum kuruluş olarak insanlar arasında köprü vazifesi görerek, toplumun sesi olacağız. Bu anlamda hazırlanmakta olan yeni anayasa çalışmalarına yönelik çalışmamızı tamamladık. Yaptığımız çalışma insanların isteklerini içermektedir. Bu çalışmamızı yetkili mercilere ulaştıracağız. Hazırlanmakta olan yeni anayasa ülkemizde yapılan ilk sivil anayasa olacak. Bu nedenle tüm insanların katkı vermesi gerekiyor. Toplum yeni anayasa katkı ve görüşlerini iletirse ortaya çıkan anayasa maddelerini tüm insanlar benimseyecektir. Biz bu nedenle hazırlanmakta olan anayasada böyle bir yol izlenmesini takdirle karşılıyoruz" ifadelerini kullandı. 
Cumhurbaşkanı'nın görev süresiyle ilgili sorulan soruya ise Av. İbrahim Bakım, kendilerine göre Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin 7 yıl çünkü Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı'na seçilirken görev süresi kanuna göre 7 yıl olduğunu vurguladı.
ALİ ARSLAN
Editör: TE Bilişim