Sosyal belediyecilik faaliyetleriyle Türkiye’de öncü olan Selçuklu Belediyesi, ilçeye yeni sosyal yaşam alanları kazandırmaya devam ediyor. Bu amaçla kısa süre önce Yazır Mahallesi'nde yapımına başlanan mahalle konağında inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor. İlçenin en büyük mahallelerinden olan Yazır Mahallesinde kısa bir süre önce yapımına başlanan Mahalle Konağında % 70’lik kısım tamamlanırken, tesisin birkaç ay sonra vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor.

 Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda ilçenin her noktasına sosyal yaşam alanları kazandıran Selçuklu Belediyesi, sosyal belediyecilik örneği sergileyerek her yıl yeni tesislerin hizmete sunulmasını sağlıyor. 

Vatandaşların her türlü sosyal ve kültürel faaliyetlerini rahatça gerçekleştirebileceği bir yaşam alanı olacak olanYazır Mahalle Konağı, 4 bin 200 m² inşaat alanına sahip olacak.  Zemin, birinci ve ikinci kattan oluşacak mahalle konağının zemin katında emekli lokali, kapalı havuz, spor salonu, hamam, buhar odası, ılıklık, vitamin bar ve sauna, birinci katında erkek ve bayan fitness salonları, spor salonu ve soyunma odaları, sağlıklı yaşam alanı olarak planlanan ikinci katında ise çok amaçlı salon, mamografi odası, simear odası, diyetisyen odası, sigara bırakma odası, muayene odası ve rezerv odaları yer alacak.

Yazır Mahalle Konağı 7 milyon 727 bin TL'ye mal olacak.

Selçuklu'da sosyal yatırımların ilçeye değer kattığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı," İlçeye kazandırdığımız mahalle konakları ile vatandaşlarımızın sosyal, kültürel ve sportif hayatına katkı sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın tesislerimize olan yoğun ilgisi bizleri yenilerini kazandırma konusunda teşvik ediyor. Yazır Mahallesi'nde imalatına başladığımız tesisimiz tamamlandığında mahallemize değer katacak" dedi.     

"HİZMET PLANLAMASI MAHALLERİN İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA YAPILIYOR"

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,"Selçuklu'ya kazandırılacak 12. tesis olan Yazır Mahalle konağının bu yıl Eylül sonunda hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.

Başkan Pekyatırmacı, " Tüm mahallerimizde her yaştan insanımızın faydalanacağı konaklar inşa ediyoruz. Bu kapsamda Yazır Mahalle Konağı’nın yapımına da devam ediyoruz. Yazır Mahalle Konağımızda hem baylar hem de bayanlar için yarı olimpik yüzme havuzu ve fitness salonları yer alacak. Ayrıca hamam ve saunadan oluşan bir kompleks inşa ediyoruz. Şuanda inşaatın % 70’i tamamlanmış oldu. Bu lokallerimizden emeklilerimiz, hanımlarımız ve mahallerimizdeki gençlerimiz ve bütün yaş grubundan insanımız hizmet alıyorlar. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Açıklamada;  Buhara, Kosova, Bosna Hersek ve Beyhekim Mahallelerinde, mahalle konaklarında inşaat çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim