Meram halk Eğitimi Merkezi Konferans salonunda organize edilen projenin açılış töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Meram Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Hayri Ekrem Erözlü, “Projemiz 11 Aralık 2017 tarihinde başlayıp, 10 Aralık 2017 tarihinde sona erecektir. Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan, Romanya ve Litvanya olmak üzere bu projemizde 5 ülke ortağımız bulunmaktadır. Proje sonunda farklı ülkelerden 120 vatandaşımız kendi ülkelerinde eğitim alacak. Sonuçlar değerlendirilecek ve test edilecek ve yaygınlaştırma faaliyetleri düzenlenecektir. Yine proje bitiminde bir akıllı program hazırlanacak ve bir eğitim modülü üretilerek bu modülün bakanlığımız hayat boyu genel müdürlüğüne gönderilmesi sağlanarak yaşlıların dijital yeterlikleri geliştirilmeye çalışılacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Milli Eğitim İl Müdürü Yardımcısı Servet Altuntaş, “Projeyi çok önemsiyoruz. Özellikle Avrupa Birliği projelerine Konya İl milli Eğitim müdürlüğü olarak tam destek veriyoruz. Bu projede bunlardan biridir. Bu projenin koordinatörlüğünü yapan Meram halk Eğitimi Merkezi ve ASO müdürü Ekrem Erözlü ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından“Yaşlılar için Dijital Yeterliklerin geliştirilmesi “ adlı Erasmus projesinin koordinatörü İngilizce Öğretmeni Ali Kocabaş, sinevizyon eşliğinde projeyi anlattı. Açılış programı sonunda katılıcı 5 ülkenin temsilcilerine protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Açılış törenini günün anısına çektirilen fotoğraf ile son buldu.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim