Sağlık hizmetleri meslek yüksek okullarından mezun olmalarına rağmen kadro açılmadığı için mağdur olan Yaşlı Bakım Teknikerleri, platform kurarak sorunlarına çözüm arıyor. Sosyal medya üzerinden örgütlenen ve hükümet nezdinde yaptıkları görüşmelere rağmen atama sorunlarına çözüm bulamayan Yaşlı Bakım Teknikerleri, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ile görüştü, sorunlarını anlattı.

Yaşlı Bakım Teknikerleri Platformu sorumluları Yahya Kayhan, Bekir Coşkunoğlu ve Salih Satılmış, mesleklerine atama yapılmadığı gibi özel hastanelerde temizlik görevlisi olarak çalıştırıldıklarını ifade etti. 

"Yaşlı bakım teknikerliği mesleği hakkında Sağlık Bakanlığı daha önce olmadığı gibi son olarak kadro ilanına çıkan 9 ve 18 binlik alımda da mesleğe tek bir atama vermedi" diyen Yahya Kayhan, şunları söyledi: "Aynı meslek tanımına sahip olan evde bakım teknikerlerine ise kadro açıldı. Biz ise halen bürokrasi engeline takılıyoruz. Bu güne kadar Sağlık Bakanlığı, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi kurumlarda bakan yardımcısı, danışmanı, müsteşarı gibi bir çok üst düzey yetkili ile görüştük. Kendilerine meslek ve sıkıntıları ile alakalı raporlar sunulmasına rağmen bir türlü istifham sıkıntısını çözemedik. Bakanlık yetkililerinin atamalar öncesi vermiş oldukları sözleri tutmamalarını gördük. 30 bini aşkın mezunu olan yaşlı bakım teknikerliği bölümünden mezun olan öğrencilerin diplomaları il sağlık müdürlüklerince imzalanıp, bu öğrenciler sağlık hizmetleri meslek yüksek okullarından mezun olmalarına rağmen asıl alanları olan huzur evlerinde bile meslek tanımı ve yönetmelik eksiklikleri yüzünden iş bulamıyorlar. Özel hastanelerde huzurevlerinde temizlik görevlisi gibi daha alt kademe mesleklerde çalıştırılmak isteniyoruz. Bu nedenle çok sayıda arkadaşımız devlete küsmüş durumda. Bir an önce bu sıkıntıların giderilip istihdamlarının yapılması için dört koldan uğraş veriyoruz. Mezun olan arkadaşlarımızın çok büyük bir kısmı özel huzurevlerinde meslek tanımı dışında çalıştırılıp temizlik, yük taşıma, paspas gibi eğitimlerini almış oldukları alanlar dışında asgari ücrete çalıştırılıyorlar. Bu durum mezun olan öğrencileri incitmektedir. İsteğimiz aynı meslek tanımına sahip olan yaşlı bakım ve evde bakım teknikerleriyle aynı statüde ele alınıp, aynı sayıda kadro verilmesini talep ediyoruz. Mağduriyetimiz giderilmediği takdirde hukuksal yollara da başvuracağız. Ancak Türk gençleri olarak devletimize dava açmak içimizden gelmemekte, yetkililerin sorunlarımıza çözüm bulmasını istemekteyiz. " 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da yaşlı bakım teknikerlerinin meslek tanımının yapılıp, kadroya alınması için TBMM'de yoğun gayret göstereceğine söyledi. Cumhur İttifakı olarak gençlerin yanında olacaklarını belirten Kalaycı, "Sorunlarınızı masada değil, meclis kürsülerinde ve komisyonlarda yüksek sesle dile getireceğim. İlgili kurumlarla görüşmeler gerçekleştirip, bu işin peşini bırakmayacağım. Eğitimli personel eğitim alanında kullanılmalıdır. Eğer Yaşlı Bakım Teknikerleri bölümü açılmışsa, buradan mezun olan öğrencileri mağdur etmenin anlamı yok. Kadro açılması ve hak ettikleri değeri görmeleri için mücadele edeceğim. Milliyetçi Hareket Partisi olarak gençliğe yapılacak yatırımın, Türkiye’nin geleceği için en önemli yatırım olacağını vurguluyoruz. Gençlik sorunlarına yaklaşımımız ekonomik, toplumsal, kültürel ve psikolojik yönlerden bütünlük arz etmektedir. Bu amaçla 24 Haziran seçimlerinin ardından gençlerimizin daha fazla mağdur olmaması için gerekli girişimlerde bulunacağız" diye konuştu. 

EMİNE ÖZDEMİR 

Editör: TE Bilişim