Karatay'a bağlı Yarma Mahallesi Yarma Ortaokulunda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına öğrenci velileri ve protokol üyeleri yoğun ilgi gösterdi. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Çiftçi, MHP İlçe Başkanı Remzi Karaaslan, Yarma Mahalle Muhtarı Mehmet Ünal ve Azaları, MHP Karatay Melis Üyesi Ömer Karapınar, Yarmalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Turhan, Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, Ova Sulama Birliği Başkanı  Mehmet Üzüm, Karatay İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Şeker, Karatay İlçe Tarım Müdürü Esat Altuntaş, Karatay İtfaiye Müdürü Sayın Nuh Özdemir, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve Yarma halkının yoğun ilgi gösterdiği program Yarma Ortaokulu Müdürü Selman Üzüm'ün açılış konuşması ile başladı.

Okul Müdürü Selman Üzüm, “TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz fuarda öğrencilerimizin bilimin önemini kavramaları ve bilimsel bir araştırmanın tüm basamaklarını uygulayarak öğrenmeleri en büyük kazanımları olacaktır. Bu kazanım kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir ülke olmanın belki de ilk adımlarıdır. Dünya üzerindeki devletlerin gücü artık asker sayısı ile değil üretebildiği teknoloji ve silah gücüyle ölçülmektedir. Öğretmenler olarak bizler çok çalışmalı ve ülkemizin geleceği olan gençlerimizi her alanda en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Hem ahlaklı, milli, manevi değerlere sahip hem de ülkemizin teknolojik ve bilimsel alandaki bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek nesiller yetiştirmeliyiz. İşte bunun yolu da öğrencilerin bilimi tanıyıp üretmesinden geçmektedir. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’ de ilim öğrenmek ve düşünmek üzerine birçok Ayeti Kerime vardır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) :İlim müminin yitik malıdır nerede bulursa alır, Buyurarak ilim öğrenmeye verdiği önemi dile getirmiştir” dedi.

Öğrencilerin proje sunumlarının  izleyenlerden tam not aldığı programın sonunda AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Çiftçi'nin projede yarışan öğrencilere hediye takdimi yapıldı. Program günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ve yapılan ikramlarla sona erdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim