Sadece sivil toplum kuruluşlarıyla kalmayan Konya, son yıllarda sosyal medyada da oluşturulan yardım çağrıları ile de ihtiyaç sahiplerinin yanında oluyor. Sosyal medya platformlarından Facebook'ta oluşturulan "Çocuklar İçin El Ele" sayfası, ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan guruplardan birtanesi. Bir gurup gönüllüden oluşan sayfa yöneticileri, Konya'da ihtiyaç sahiplerinin eksiklerini belirliyor, buna göre yardım çağrısında bulunuyor. Yardım çağrısına duyarsız kalmayan Konyalı da, sayfa yöneticileri ile iletişime geçerek, yardıma ihtiyacı olan kişi ya da ailelere ihtiyacı olan yardımlar ulaştırılmış oluyor. 

YAKACAK, EV EŞYASI, GIDA, GİYECEK

Özellikle soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahiplerinin sıkıntıları bir kat daha artıyor. Soğuktan korunmak için ihtiyaç olan yakacağı olmayan ailelerin mağdur olmaması için yarıma koşan "Çocuklar İçin El ele" gönüllüleri, bu tür ihtiyaç sahiplerinin haberini aldıktan sonra sayfalarında çağrıda bulunuyor. Yardımseverlerin de desteğiyle alınan kömür ve odun gibi yakacak malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Sadece yakacak yardımı değil gönüllüler ihtiyaç sahiplerinin taleplerine göre farklı yardımlara da aracılık ediyor. Evinde eşyası olmayan, gıda ihtiyacı olan veya giyecek ihtiyacı olan kişi ya da ailelere de gerekli malzemeler yardımseverlerin desteğiyle alınarak ulaştırılıyor. 

YETİMLERİ SEVİNDİRİYORLAR

Yapılan çağrılara kulak veren birçok hayırsever, yetimlerin yüzlerinin gülmesini sağlıyor. Bu hayırseverlerden biri de Atiker Konyaspor Kaptanı Ömer Ali Şahiner. Örnek bir davranış sergileyen Futbolcu Şahiner, "Çocuklar İçin El Ele" gönüllüleri aracılığıyla 50 yetimi giydirdi. Çocukların kışlık kaban, bot gibi ihtiyaçlarını karşılayan Şahiner'in bu örnek davranışı sosyal medyada da takdirle karşılandı. Gönüllülerin yaptıkları bu yardımların özellikle çocukların yüzlerini güldürmesi, birlik ve beraberliğin, yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim