19 Nisan Perşembe günü kapılarını açan TÜYAP Konya Fuarcılık AŞ organizasyonu ile gerçekleştiren Konya Gayrimenkul Fuarı, Konya İnşaat Fuarı, Konya Kent 2018 ve Konya Kent Fuarı dün sona erdi. 40 bin metrekarelik alanda açılan ve 217 firmanın stant açtığı fuar, katılımcı firmaların yüzünü güldürdü. Fuara katılan firmalar fuarın ticaretlerine ve firmalarının tanınırlığına büyük destek olduğunu ifade ettiler. Geçen yıl kapılarını açan Konya Gayrimenkul Fuarına gösterilen ilgi, firmaların bu sene daha da önemsemesini sağladı. Fuara katılan firmalar fuarın önümüzdeki yıl daha hareketli ve yoğun geçeceğini ifade ediyor.

40 BİN HEDEFİ AŞILDI

Ülkenin lokomotifi durumunda olan inşaat sektörü, ülke genelinde olduğu gibi Konya’da da büyük bir gelişim sağladı. Bu gelişim de fuarda kendini gösterdi. İnşaat sektöründe iyi bir durumda olan Konya firmaları, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında önemli çalışmalar yürütüyor. Bu firmaların fuara da katılım sağlamaları, inşaat sektöründe Konya’nın geldiği durumu da gözler önüne seriyor. Gelecek yıllarda fuarın daha da büyümesinin beklendiği yapı fuarının, Konya’nın marka fuarı haline gelen Tarım Fuarı ile yarışır duruma gelmesi isteniyor. Ayrıca geçtiğimiz yıl yaklaşık 34 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda bu yıl 40 bin ziyaretçi hedefleniyordu. Alınan bilgilere göre fuarı bu yıl 45 bin 647 kişi ziyaret etti. Böylece 40 bin hedefi aşılarak yeni bir başarıya imza atıldı.

VERİMLİ BİR FUAR GERÇEKLEŞTİRDİK 

Bu yıl fuara katılan firmalar arasında Ayrıntı Ofset – Matbaa da yer aldı. Ayrıntı Ofset-Matbaa Sahibi Burhan Yağçı, “Fuarımız geçen yıla göre hem katılımcı sayısı hem de ilgi oldukça fazla. Artık gayrimenkul ve inşaat fuarı tarım fuarı olma yolunda ilerliyor. Artık firmalarımız reklamların ne kadar önemli olduğunu anlamış durumda. Konya inşaat ve Gayrimenkul fuarımızın geçen yıl Tarım fuarı ile yarışır hale geleceğine inanıyoruz.  Bizler Ayrıntı Ofset- Matbaa olarak fuara katılan firmalarımızın broşür ve katalog  hizmetlerini sağladık. Ayrıntı Ofset olarak fuara katılan firmaların yüzde 70 işini bizler gerçekleştirdik. Fuara katılan firmalarımızla verimli bir çalışma gerçekleştirdik.  Fuarımız Konya ve Konya ekonomisi için hayırlı olsun” dedi

İNŞAATTAKİ BAŞARIYI GÖSTERİYORUZ

İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Tahir Şahin de İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği olarak fuarda yer aldıklarını söyledi. Konya’nın inşaat alanındaki başarısını fuar ile gösterdiğini ifade eden Şahin, “Konya Kent 2018 Yerel Yönetim İhtiyaçları Fuarı ile Konya İnşaat, Gayrimenkul, Mobilya, Dekorasyon ve İdeal Ev Fuarına İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği ve işadamlarımız ile katılım sağladık. Gerçekleşen fuarlara baktığımız zaman Konya tarım ve sanayide öne çıkmasının yanında Konya’nın inşaat şehri olduğunu da gösterdi. Fuara katılan firmalarımız başarı işlere imza atmışlar. Tebrik ediyorum.  Gelecek yıllarda daha başarılı fuarlara imza atılacağına inanıyorum. Gerçekleştiren fuara katılım gösteren firmalarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KONYA FUARCILIKTA ÖNEMLİ

Teknoloji ve Bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren Armiya Bilgi Teknolojileri - Armaya Teknoloji fuara katılan firmalar arasında yer aldı. Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan - Armiya Bilgi Teknolojileri - Armaya Teknoloji Genel Koordinatörü Ali İhsan Tuğ, “firma olarak fuara  her yıl katılım sağlıyoruz. Fuara iki holden bulunan standımız ile katılım sağladık. Bu sene fuarımız geçen seneye göre daha da yoğun geçti. Fuara katılan firmaların ve vatandaşların firmamıza göstermiş oldukları dönüşten oldukça memnunuz. Bizler projeleri doğru uygulanması açısından elimizden gelen desteği müşterilerimize sağlıyoruz. Fuara katılan katılımcılara ve fuara gelen vatandaşlarımıza firmamız ve çalışmalarımız hakkında bilgiler verdik.  Firma olarak verimli bir fuar geçirdik. Konya fuarcılık anlamında önemli. Konya’yı fuarlar konusunda cazibe merkezi haline getirmemiz gerekiyor” dedi.

SEKTÖRÜMÜZÜN ÖNCÜLERİNDENİZ

Acarkon Orman Ürünleri Sahibi İsmail Acar, “1970’lı yıllardan beri dededen babaya 3 jenerasyon olarak sektörde faaliyet gösteriyoruz. İlk başta kereste ticareti olan faaliyetimiz her geçen gün gün geçtikçe plaka ürünlere, plaka ürünlerden parkeye, ahşap ile ilgili bütün alanlara girdik. Şuanda sektörümüzde bulunan 3 adet lider firmalarından bir tanesiyiz. Fuar vesilesiyle çeşitli hediyelerimiz oldu. Bu konu ile ilgili sosyal medya ve internet sitemizde yoğun ilgi ile karşılaştık. Buda bizleri memnun etti. 15. Yapı, İnşaat Malzemeleri, İş ve İnşaat Makineleri, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Tesisat ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı önceleri sönük geçiyordu. Geçen yıl başlatılan gayrimenkul fuarı ile fuarla ilgili yeni bir oluşuma girildi. Geçen yıl gördüğümüz resim karşısında çok değişik fuar anlayışı ile müşterilerimiz ve Konyalılar ile buluşuyoruz” dedi.

FUARLAR ÜLKE VE ŞEHİR EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

Konya’da gerçekleştiren fuarların Konya ekonomisine önemli katkı sunduğu ifade eden  Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı- Başcan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Başaran, “KONTİMDER olarak 3 kez çözüm ortağı olarak fuara katılım sağlıyoruz. Fuarımız 3 yıldır artan bir ivme ile devam ediyor. Fuarımız geçmiş yıllara göre daha hareketli ve kalabalık geçti. Fuarımıza 217 katılımcı 4 hol ve fuaye alanında katılımlar gerçekleştirildi. Fuarımıza katılımcı, stant ve ziyaretçi anlamında ilgi her sene artarak devam ediyor. KONTİMDER olarak 43 üyemiz ile fuara katılım sağladık. Tüm salonlarda üyelerimiz mevcuttu.  Firma olarak Fuarın yükselişine katkı sağlıyoruz. Her yıl firma olarak metrekaremizi büyüterek katılım sağlıyoruz. Fuarda mobilya ile öne çıktık. Fuarın sonucu da oldukça iyi olur. Konya Ticaret Odası Başkanımız Selçuk Öztürk’ün Konya’da 6 adet uluslararası fuar yapma hedefi var. Bizler de bu hedefi destekliyor ve benimsiyoruz. İnşallah Konya fuarının da bu hedefi sağlayacağız. Konya fuarları başarı ile tamamlayacak güçte. Fuar alanı olarak Türkiye’nin 3 fuar alanına sahibiz. Fuarların şehrimize ciddi katkıları var” ifadelerin kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim