Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Zafer Kemal Şahin, AK Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Başoda, AK Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Gürlek, AK Parti Selçuklu Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Soyöz ve  Selçuklu ve Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Meryem Doğru Yenigün Gazetesine ziyarette bulundu. Ziyarette Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Abdullah Akif Solak  ile gazete çalışanları hazır bulundu. Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya ve Selçukluya önemli hizmetlerin kazandırıldığına dikkat çekti. Selçuklunun bir marka olduğuna dikkat çeken Arslan Selçuklu Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Pekyatırmacı’ya ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek  31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde başarılar diledi.

‘SELÇUKLU 50 İLDEN DAHA BÜYÜK BİR NÜFUSA SAHİP’

Selçuklu  Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Pekyatırmacı Selçuklu’nun 50 ilden daha büyük bir nüfusa sahip  bir ilçe olduğuna dikkat çekerek, “Selçuklu 50 ilden daha büyük bir nüfusa sahip  bir ilçe.  Selçuklu ilçesi geniş bir alana sahip. Bugün Selçuklu’da 72 tane mahallemiz var. 72 mahallenin yarısı da merkez dışında olan mahaller. Bizler merkez mahalleri ve merkez mahalleri dışında   bulunan mahallere hizmet götürüyoruz. Belediyecilik hizmetleri anlamında temel belediyecilik hizmetleri başta olmak üzere yol, altyapı, temizlik hizmetleri başta olmak üzere bütün maliyetleri en iyi şekilde sürdürmek için gayret ediyoruz. Selçuklu’da çok güzel bir gelenek var. Bütün başkanlarımız Selçukluyu çok düzenli bir şekilde hem planlamışlar. Hem de gelişimine katkı sunmuşlar. Selçuklu’nun en büyük avantajlarından biri Konyamızın yeni gelişen bir beldesi olması. Selçuklu bu zamana kadar planlı ve düzenli gelişmeye sahip olmuş. Bizlerde bunu en iyi şekilde sürdürmek için gayret sarf ediyoruz. Planlı çalışmalarımızı düzenli şekilde devam ettiriyoruz.  Plansız yapılanmaya da imkan vermiyoruz.  Belediyecilik hizmetleri içerisinde son 10 yıl içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanımızın Selçukluda başkanlık yaptığı dönemde çok önemli hizmetler üretildi.  Önceki başkanlarımızın da çok değerli hizmetleri var idi. Son 10 yıl içerisinde Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya değer katan marka işler yapıldı.  Bununla beraber bütün mahallerimizde sosyal tesis anlamında, sağlık tesisleri anlamında, spor tesisleri anlamında pek çok yatırıma imza atıldı. Artık insanlarımızın her yerde erişebilecekleri sosyal tesisleri kullanabilir şekilde insanlarımızın hizmetine sunduk” ifadelerini kullandı.

‘SELÇUKLU’DA YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR’

Selçuklu’da yapacak çok işleri olduğuna dikkat çeken Pekyatırmacı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hizmetler yapıldıkça başka ihtiyaçları doğuruyor. Belediyecilikte hizmet bitmiyor ve her gün yeni bir ihtiyaç ortaya çıkıyor. Her gün yeni bir hizmet  yapmanın gerekliliği ortaya çıkıyor. Bu manada Selçukluda yapacağımız çok iş var. İnşallah bundan sonraki dönemde de hem ilçemize hem de şehrimize değer katan işleri Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte biz şehre hizmet ederken  daha çok birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin ve bütüncül çalışmalar yapmanın da  daha doğru olacağını düşünüyoruz. Bu yüzden bundan sonraki süreçte Büyükşehir Belediyemiz ve  diğer merkez ilçelerimiz ile birlikte koordinali hareket ederek, Konyamıza hem toplumumuzun ihtiyaçlarına cevap verecek, insanların ihtiyaçlarını doğru şekilde karşılayacak, şehrimizin gelişimine katkı sunacak, hem ekonomik yönden. Hem toplumsal yönden gelişimine katkı sunacak ve şehrimizin marka değerini yukarıya taşıyacak, hem yurtiçinde hem de yurt dışında bir cazibe merkezi haline gelecek unsurları içerisinde barındıran hizmetleri biz hep birlikte üretmeyi arzu ediyoruz. Bunun için de Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere merkez ilçe belediyelerimiz ile koordinasyon içerisinde çalışmayı planlıyoruz. Selçuklu ilçesinde hizmetler en iyi şekilde artarak devam edecek. Hizmetleri gerçekleştirirken sadece ilçemizi değil, bütün Konya’yı düşünerek yapmamız gerekiyor. Bu çerçevede çok olumlu hizmetlerin yapılacağını inanıyorum.”

‘TOPLUMA DEĞER KATACAK HER ALANDA PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

31 Mart seçimlerinden sonra topluma değer katacak projeler üretmeye devam edeceklerini belirten Pekyatırmacı, “Yeni dönemde de halkımıza bütün alanlarda katkı sunacak işleri de sürdürmek için gayret edeceğiz. Bu zamana kadar yapılan işler Selçuklu Belediyesinin ürettiği işler. Bunları en iyi şekilde sürdürmek ve bunların gelişimine katkı sunmak birinci önceliğimiz olacak. Çünkü yapılan ve üretilen işler çok değerli. Bugün Selçuklu Kongre Merkezi, SOBE sadece Konya için değil, Türkiye için büyük işler. Marka değerler.  Topluma değer katacak her alanda projeler üretmeye devam edeceğiz.  31 Mart Mahalli İdareler Seçimi ülkemize, milletimize ve Konyamıza hayırlara vesile kılsın. 31 Mart seçimlerinde Selçuklu ilçesinde yüksek bir oy alarak hizmetlerimize kaldığımız yerden, güçlü bir şekilde devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim