Naylon poşetler doğada çok uzun süre kaldığı için bez torba kullanımını çoğaltma amacıyla bu bez torbaları dağıtıyoruz. Hem doğayı koruyoruz hem de geleceğimize kurumumuz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte sahip çıkıyoruz  diyen Yalçın Eğitim Kurumları ve Özel Yalçın Öğretim Kursları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, “ Tüketimin bu kadar yoğun olduğu bir dünyada, doğa birçok olumsuz etkiye maruz kalıyor. Tüm bunlara sebep olan başlıca nedenlerden biri bünyesinde çok ciddi kimyasallar barındıran petrol türevli plastik poşetlerden, yanlış imha edilmelerinden, toplumda çok sık kullanımına alıştırılmasıyla yakından ilişkilidir. 

Ülkemizde yaygın olarak kullanılan naylon çantaların ham maddesi petrol ve bu maddeler insan vücuduna da, temas ettiği gıdalarla da etkileşime geçerek kanser gibi çok ciddi hastalıklara davetiye çıkarıyor. Bu anlamda bez çanta kullanımının artırılması büyük önem arz ediyor. Çünkü bunların ham maddesi doğayla tamamen barışık olan pamuktur. Bu sayede bez çantalar geri dönüştürülebilir, anti bakteriyel ve doğada tamamen yok olabilir.

Yalçın eğitim Kurumları ve Yalçın Öğretim kursları olarak bu düşüncelerle doğamızı korumak ve vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesine katkıda bulunmak amacıyla yaptırdığımız 5 bin adet doğa dostu bez torbaları öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve Konyalı vatandaşlarımıza organize ettiğimiz etkinliklerle dağıttık. Doğa Dostu Bez torba dağıtımında emeği geçen çalışanlarımıza ve öğretmenlerimize kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi. Yalçın Eğitim Kurumları ve Özel yalçın Öğretim kurslarının dağıttığı ”Doğa Dostu” bez torbalar vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim