Zade Vital Genel Müdürü ve Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi Müdürü Beril Koparal, Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı’nda Türkiye’deki Sabit Yağ Üretimi, Piyasası ve İnsan Sağlığında Sabit Yağların Kullanılışı Hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital’in ve Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi’nin Müdürü Beril Koparal, Antalya’da düzenlenen BİHAT 2018’de “Bitkisel İlaç Endüstrisi & Üniversite İşbirliği” panelinde “Türkiye’deki Sabit Yağ Üretimi, Piyasası ve İnsan Sağlığında Sabit Yağların Kullanılışı” ile ilgili bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital'in ve Türkiye’nin doğal sağlık ürünleri alanındaki ilk Ar-Ge Merkezi Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi Müdürü, genetik uzmanı Beril Koparal,  Antalya Titanic Lara otelde düzenlenen Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı’nda “Bitkisel İlaç Endüstrisi & Üniversite İşbirliği” panelinde yer aldı. Panel kapsamında “Türkiye’deki Sabit Yağ Üretimi, Piyasası ve İnsan Sağlığında Sabit Yağların Kullanılışı” hakkında bilgiler veren Beril Koparal, sektöre ait dikkat çekici bilgiler paylaştı.

Beril Koparal konuşmasında; iyi yaşam kavramının son yıllarda daha çok konuşulmaya başlandığını ve  bu yaklaşımın tüm dünyada gittikçe artan bir trend olduğunu söyledi.

İyi yaşam derken aslında yaşam kalitesi yüksek bir yaşamdan bahsediyoruz. Ne kadar az hastalanırsak ve özellikle de ne kadar az kronik hastalığımız olursa o kadar iyi yaşıyoruz demektir. Özellikle de kalp damar hastalıkları, şeker hastalığı ve Alzheimer gibi hastalıklar yaşam kalitesini çok ciddi anlamda azalttıkları için bu hastalıklardan korunabilmek çok önemli diyen Beril Koparal, şu anda insan ömrü 75-80 yaşına kadar uzamış durumda. Genetik olarak 120 yaşına kadar yaşayabiliriz. Yaşam süremizi kısaltan aslında çevresel koşullar; özellikle de sigara, hareketsiz yaşam ve kötü beslenme gibi faktörler. Bunları kontrol altına aldığımızda 100 yaşını geçmememiz için bir neden yok dedi.

Yoğun yaşam şartlarının beslenmemizi de etkilediğini vurgulayan Koparal,  almamız gereken önemli içerikleri alamaz hale geliyoruz. Bu nedenle de kronik yorgunluktan ve sık hastalanmaktan kurtulamıyoruz. Özellikle vitamin, mineral ve esansiyel yağ asidi eksiklikleri kronik hastalıklara davetiye çıkarıyor. Bu nedenle de beslenmenin bu öğeler açısından desteklenmesi çok önemli. Vitamin, mineral ve omega-3 / 5 gibi yağ destekleri sağlıklı yaşamın anahtarlarından diye de belirtti.

“Zade Vital ile “wellness/sağlıklı ve iyi olma hali” temasını sahiplenerek, dünya çapında toplumun yaşam kalitesini artırmaya, daha sağlıklı ve mutlu bir yaşama katkı sağlamaya çalışıyoruz diyen Beril Koparal, "GMP (Good Manufacturing Practices/İyi Üretim Uygulamaları) standartlarında 1 milyar yumuşak kapsülü üretimi ile Avrupa’nın en büyük üreticilerinden biriyiz. Tesislerimizde farklı teknolojileri de kullanarak tüketiciye yenilikçi ve inovatif ürünleri ulaştırabiliyoruz" dedi.

"Dünya çapında wellness pazarını incelediğimizde, pazarın 2019 yılında 1 Trilyon Dolar'a ulaşmasının beklendiğini görüyoruz" diyen Koparal,  "Hedefimiz bu pastadan bir Türk sağlıklı yaşam markasının da pay almasını sağlamak. 2015’te Hollanda, Singapur, Yemen başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerine gerçekleştirdiğimiz ihracatımız artarak devam edecek; ABD ofisimiz de tüm dünyaya erişimimizde bize büyük bir hız kazandıracaktır" diyerek sözlerini noktaladı.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim