Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, vatandaşla buluşmasına devam ediyor. Başkan Altay, sosyal medya adreslerinden vatandaşları KAFEM'de çaya davet etti. Gerçekleştiren etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. 

VATANDAŞLARIMIZ İLE BULUŞMAMIZ OLDUKÇA FAYDALI OLUYOR 

Vatandaşlarla buluşmasının ardından Yenigün Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “İnsanlarımız ile biraraya gelmek keyif verici. Gün içerisindeki yorgunluğumuzu atıyoruz. Çünkü çok yoğun bir gündem var. Zihin sürekli bir şeylerle meşgul. Vatandaşlarımızla sohbetle bir miktar o dünyadan ayrılıyoruz. Hem gündeme ilişkin konuları, hem de özelde istekleri ve talepleri var ise onları bizlere iletiyorlar. İşin spontane gelişmesi çok daha keyif verici. Belki herkese ulaşamıyoruz daha kalabalık kitle ile program yapalım. Programlarımız daha önceden belli olmuyor. Bugün aradaki boş vaktimizi vatandaşlarımız ile değerlendirdik. Vatandaşlarla buluşmaktan keyif alıyoruz. Vatandaşlarımız da bu durumdan keyif alıyor. Hizmet mutlaka önemli. Hizmetleri doğru planlamak ve denetlemek adına yapılan uygulamaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hem bu vesile ile birimlerimizi ziyaret ediyoruz. Yine toplu taşıma araçlarında vatandaşlarla buluşuyorum. Otobüse bindiğimizde orada bulunan vatandaşlarımızın yanında otobüslerin temizliği ve sürücüsüne kadar bir denetim oluyor. Vatandaşlarımızın taleplerini dinleme fırsatı oluyor. Bu buluşmaların çok faydalı olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu programlarımız artarak devam edecek” dedi.

SOSYAL MEDYADA HALKIMIZ İLE İYİ BİR İLETİŞİM KURDUK 

Vatandaşlarla iletişim kurmanın önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Altay, “Belirli bir yaşta bulunan gençlerimiz ile iletişim kurmanın temeli sosyal medya. Sosyal medyayı daha aktif kullanmak istiyoruz ancak yoğunluktan fırsat olmuyor. Birini de emanet etseniz uygun olmuyor. Sosyal medya alanlarını insanlarımızın bizlere ulaşması için açık bir kanal olarak kullanıyoruz. Çünkü her türlü talebi anında iletme durumu söz konusu. Ayrıca bizim vatandaşlara iletmek isteğimiz konular için oldukça iyi bir mecra. On binlerce takipçiye aynı anda ulaşabiliyorsunuz.  Sosyal medyadan müjdeler veriyoruz ve haberleşme aracı olarak kullanıyoruz. Sadece bazı paylaşımları sosyal medyadan yapıyoruz. Halk ile de iyi bir iletişim kurduğumuza inanıyorum. Tarzımızı herkes anladı ve buna uygun da güzel bir alan oldu” dedi.

GELECEĞİN TÜRKİYESİ BUGÜNDEN DAHA GÜZEL OLACAK

Yeni eğitim- öğretim yılı hakkında görüşlerini de ifade eden Başkan Altay, “Tüm öğrencilerimize öğretmenlerimize ve velilerimize yeni eğitim- öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Bu yıl fiziki imkanların daha da iyi olduğu bir okul ortamı oluştu. Hem yeni okullar inşa edildi. Hem de okulların çevre düzenlemeleri gerçekleştirildi. Bu konuda ilçe belediyelerimiz ile çok yoğun çalışmalar yaptık. Eğitim öğretim ülkemizin en önemli konularından bir tanesi. Çünkü Türkiye’nin geleceğinde en önemli kaynağımız insan kaynağı. Türkiye bugün bu noktaya gelmiş ise insan kaynağı ile geldi ve bundan sonrada bir yere gidecekse yetişmiş insanla gidecek. Onun için Anaokulundan üniversiteye kadar gençlerimize hem fiziken hem de ortam olarak en güzel ortamları hazırlamamız gerekiyor. Bunun için gayret ediyoruz. Geleceğin Türkiyesi bugünden daha güzel olacak.  Eğitimli bir nesil yetişiyor. Buna inanıyoruz. Gençlerimize ve çocuklarımıza güveniyoruz.  Bu konuda hem medeniyet okulu vb birçok projeyi fiziki alanları geliştirmek için değil çocuklarımızın geleceği için yürütüyoruz. Yürütmeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BİSİKLETLERİN BÜYÜK KISMI DAĞITILDI 

Güle Oynaya Camiye Gel Projesi hakkında da görüşlerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Güle Oynaya Camiye Gel projesi bugüne kadar yapılmış en kapsamlı ve en güzel projelerden bir tanesi. Konya’nın bereketini gösteriyor. Başka bir şehirde bu kadar katılımcı ve talebin olacağını zannetmiyorum. 60 bine yakın kayıt ve 45 bin çocuğumuz azimle camiye gittiler. Bisikletlerin büyük bir kısmı dağıldı. Dağıtılmaya da bir kısmı devam ediyor. Camilerin cıvıltısı ve çocuklarımıza gözündeki ışıltı bizler için çok önemli bir mutluluk kaynağı. Camilerin sosyal hayata kazandırılması noktasında çok büyük bir katkı sağlayacak. Çünkü camiler sadece namaz kılma yeri değil mahallerin sosyal bir mekanıdır. Camiler için çocuk sesi var ise güzeldir. Hem çocuklarımız için güzel bir yaz hatırası oldu. Hem de bizim için sosyal proje imkanı oldu. Projemize destek olan müftümüze, imamlarımıza öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum" dedi. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim