AK Parti Konya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Halil Etyemez, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Milletvekili Halil Etyemez, çalışmalar kapsamında Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve SGK İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Kamu görevlileriyle bir araya gelen Halil Etyemez, kamu görevlilerine ve kurumlardan hizmet alan vatandaşlara karanfil dağıttı. Milletvekili Etyemez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için destek istedi.

 VATANDAŞLARIMIZI SOSYAL GÜVENCE ALTINA ALDIK

Sağlık ve sosyal güvenlik alanında yapılan reformları anlatan Etyemez, “SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’nı tek çatı altında toplayarak Sosyal Güvenlik Reformu’nu hayata geçirdik. Reform ile tüm vatandaşlarımızın adil ve eşit bir şekilde faydalandığı sürdürülebilir bir sistem kurduk. Genel Sağlık Sigortası’nı 1 Ocak 2012’de tüm yönleriyle hayata geçirerek tüm vatandaşlarımızı sağlık şemsiyesi altına aldık. 2002'ye kadar parası ve sigortası olmayanlar için sağlığa erişim hayaldi. 18 yaşın altındaki tüm çocuk ve öğrenciler, Genel Sağlık Sigortası kapsamına girdi. Acil serviste ölümü bekleyen hastalara senet imzalatılır, ödenmezse de hastanede rehin tutulurdu. Acil ve yoğun bakım tedavileri, sigortası olsun veya olmasın tüm vatandaşlara kamu ve özel hastanelerin tamamında ücretsiz oldu. SSK’lı çalışan ve emeklilerimizin ilaç alımında karşılaştıkları zorluk ve yaşadıkları mağduriyetlere, anlaşmalı serbest eczanelerden ilaç alınmasının önünü açarak son verdik. 2010'da başlattığımız aile hekimliği uygulamasıyla, her ailemizin bir hekimi oldu.” dedi.

 VATANDAŞLARIMIZIN ÇİLELERİRE SON VERDİK

Daha önce vatandaşların emekli aylığının bağlanmasını aylarca beklediğine dikkat çeken Etyemez, yaptıkları uygulamalarla aylık bağlama süresini birkaç güne kadar düşürdüklerini vurguladı. 2002 yılı öncesinde emeklilerin aylıklarını alabilmek için sabahın erken saatlerinde banka önlerinde kuyruğa girdiğini hatırlatan Etyemez, “Attığımız adımlarla emekliler ve hak sahipleri için banka kuyrukları tarih oldu. Fiş toplamak ve bunları yazmak için kapı kapı gezdiren uygulamaya son verdik. Vergi iadesi yerine emekli aylıklarının yüzde 4 ile yüzde 5’i tutarında ek ödeme verilmesi uygulamasına geçtik. Vatandaşlarımızın yaşadığı sağlık karnesi çilesine son verdik” diye konuştu.

 MİLLETİMİZİN TERCİHİ HİZMET ÜRETENLERDEN YANA OLACAK

AK Parti’nin kurulduğu ve iktidara geldiği günden itibaren millet ve ülke için gecesini gündüzüne katarak çalıştığının altını çizen Etyemez, “Biz hizmet üretirken diğer partiler yapılanları yıkmanın derdinde. Şüphesiz milletimiz verilen hizmetleri, yapılan çalışmaları görüyor. Bizler de diyoruz ki, Yaparsa yine AK Parti yapar. 24 Haziran’da da milletimizin tercihi hizmet üreten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’mizden yana olacaktır. Cumhurbaşkanımız yeniden seçilecek, AK Partimiz meclis çoğunluğunu elde edecek.” şeklinde konuştu. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim