Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler tarafından karşılanan Vali Yakup Canbolat, Konya’da bulunduğu süreçte Konya basını ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını belirterek Konya basınına duyarlı, ahlaklı ve ilkeli habercilik anlayışından ötürü teşekkür etti. 

Şahsının Konya’ya atanan 42. vali olduğunu ve Konya’daki görevi süresince şehri yönetenlerin uyumlu bir şekilde çalıştığına şahit olduğunu dile getiren Vali Yakup Canbolat, “Önemli olan geride hoş bir seda bırakabilmektir. Bunu sağlayabilmişsek ne mutlu bize. Konya huzurlu, yaşanılası bir şehir. Konya’ya hizmet etmek, benim için bir onurdur, şereftir. Çok kısa bir süre önce teknik altyapısı tamamlanan ve sözleşmeleri imzalanan ASELSAN yatırımının Konya’ya kazandırılmasında şehrin tüm idarecileriyle birlikte büyük mesai harcamıştık. Şükür ki, büyük yatırım bütçelerine haiz olan bu projeyi Konya’ya kazandırdık” dedi. 

Vali Yakup Canbolat’ın 15 Temmuz hain darbe girişiminden çok kısa bir süre önce Konya’ya geldiğine dikkat çeken Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir de, “Böylesi zorlu bir süreçte Konya’ya yeni atanmış olmasına rağmen sayın valimiz Konya’da birlikteliğin sağlanmasında önemli bir rol üstlenmiştir. Edindiği devlet tecrübesi ve halkla içe yapısı ile Konya’nın bu zorlu süreci en az zararla atlatmasında ve hainlerin ortaya çıkarılmasında önemli bir rol üstlenmiştir. Konya’ya vermiş olduğu hizmetlerden ötürü sayın valimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Vali Yakup Canbolat’a üzerinde Mevlana figürü işlemesi olan bir tablo hediye etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu. 

EMİNE ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim