Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nde seçim heyecanı devam ediyor. Konya Elektrikçiler Odası'nda da genel kurul heyecanı yaşandı.  Mevcut başkan Arif Yeşildaş ve Başkan Adayı Adil Yüknü’nün yarıştığı seçimde mevcut başkan Arif Yeşildaş 390 oy alarak yeniden başkan oldu. Adil Yüknü ise 35 oy aldı. Bera Otel’de gerçekleştiren kongreye Konya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Baranok, Konya Tornacılar, Kaynakçılar ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Emin Baranok, Konya Yorgancılar Odası Başkanı Cengiz Çiftci, Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Konya İnşaatçılar Ve İnşaat Malzemeleri Satıcıları Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Yazar, Konya Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Kadir Kağnıcıoğlu ile oda üyeleri katıldı.

BORÇSUZ ŞEKİLDE YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ 

Genel kurulda konuşan Konya Elektrikçiler Odası Başkanı Arif Yeşildaş, “ 10 Ocak 2014 tarihinde siz üyelerimizin teveccüh ile görevi devraldık. Görevimiz boyunca elimizden geldiği kadarı ile sabah akşam demeden işimizden, evimizden fedakarlık ederek mesai gözetemden odamızı her türlü Fuzuli harcamadan kaçınarak odamızı en iyi seviyeye getirmek için gayret gösterdik. Bu gayretlerimiz sonucu 2014 yılında devraldığımız odamızı 483 üye ve 45 bin TL borcu, 2 hizmet aracının satılıp heba edilmesini ve hiçbir kurumda kabul görmeyen itibarsızlaştırılmış bir oda tahribatını 22 yıllık odamızı sizlerin desteği ile 4 yılda onarmış bulunmaktayız. Çok şükür bugün 610 üyesi ile şuan itibariyle borç yükünden kurtulmuş, personel kıdem tazminatları dahil ödenmiş tertemiz bir şekilde, borcu olmayan ve her yerde temsil edilen bir durama kavuşmuştur. Tabi ki bu işlerin sizlerin desteği ile yaptığımızın farkındayız. Mesleğimizin günümüzde ne kadar önemli olduğunu basın yoluyla vatandaşlarımıza anlattık.  Odamızın kurumlaşması yönünde çalışmalar yapılarak odamız ve mesleğimiz ile değişen bilgiler üyelerimize ulaştırılmıştır. Odamızda seçildiğimiz güne kadar yapılmayan bir uygulamayı başlatarak bütün üyelerimizin işyerlerini düzenli olarak ziyaretler gerçekleştirecek esnafımız ve üyelerimiz ile iç içe olunmuştur. Her sene İstanbul’da yapılan elektrik fuarına üyelerimizin gelişen teknolojiye ve yeni çıkan ürünler hakkında gerekli bilgiler alması ve bağlandı yapması için otobüsler kiralanarak katılımlar sağlanmıştır” dedi.

YENİ DÖNEMDE DOLO DOLU HİZMETLER YAPACAĞIZ

Yeni dönemde yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi veren Yeşildaş, “Her sene İstanbul’da mesleğimiz ile ilgili yapılan fuarlara katılım sağlamaya devam edeceğiz. Elektrik tesisatçısı üyelerimiz için elektrik tesislerinde yapılacak topraklama ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü ile yapılan protokol ile halk eğitim merkezleri aracılığı ile Milli Eğitim Bakanlığı onaylı topraklama ölçme ve değerlendirme belgelerin verileceği kurslar düzenlenecek. Üyelerimizin zorunla hale gelen mesleki yeterlilik belgelerini almaları,çalışmaları saatlerini engellemeyecek şekilde ayarlanarak bakanlıktan yetki alan federasyonumuzun öncülüğünde açacağımız eğitim seminerleri ve kurslar düzenlenecek. Elektrik dağıtım şirketi MEDAŞ ile meslektaşlarımızın bilgilendirmeler, eğitimler ve istişareler yapılmaya devam edecek. Yeni çıkan ürünlerin üyelerimize tanıtımı için gerekli çalışmalar yapılacak. Üyelerimizin indirimli hizmet almaları için hastaneler ve diğer kurumlar ile anlaşmalar yapılacak. Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT), Konya İnşaatçılar Ve İnşaat Malzemeleri Satıcıları Esnaf Ve Sanatkarlar Odası, Konya Emlakçılar Odası, belediyeler ve yapı denetim firmaları ile istişare yapılarak kayıt dışı çalışan eleştiricikler ile mücadele edilecek.  Malzeme temini yapılan toptancı firmalarla görüşerek elektrikçi esnafımıza kolaylık gözetilmesi için istişareler yapılarak esnafımızın faydalanması sağlanacak.  Odamıza üye kazandırılması için çalışmalar yapılacak. Ayrıca mesleğimiz hakkında oda üyelerimiz hakkında bilgilendirmeler yapılacak ve her zaman üyemizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi şu şekilde oluştu, Başkan Arif Yeşildaş, Nuri Tüfekci, Hakan Sevği, Erol Çiylez, Mustafa Yutkan, Ali Osman Yavuz, Soner Örnek Yönetim Kurulu Yedek Üyeler Serdal Duran, Özdemir Zontur,İsmail Gündüz, Hüseyin Özyer,Murat Özdemir,İsmail Ak, Serkan Öztürk Denetim Kurulu Asil Mustafa Eken, Tahir Kutnu, İsmail Taşkıran Denetim Kurulu Yedek Abdi Kedersiz,İbrahim Kağnıcı, Ahmet Nazım Pekcandanoğlu yer aldı 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim