Beyşehir Çevreyolu’nda bulunan ve 25 yılı aşkın bir süredir hizmet veren yaya üstgeçidinin kendiliğinden yıkılmasının ardından şehirde bulunan ve aynı dönemlerde yapılan diğer yaya üstgeçitlerinin de yıkılıp yerine yenisinin yapılması için çalışma başlatılmıştı. Bu kapsamda Beyşehir Çevre Yolu Teknik Lise bölgesindeki yaya üstgeçidi, Eski Sanayi girişinde bulunan Eski Sanayi Yaya Üstgeçidi ve Aydınlıkevler Mahallesi girişinde bulunan Gazeteci Orhan Samur Yaya Üstgeçidi belediye ekipleri tarafından yıkılarak yenilerinin yapılması için çalışma başlatılmıştı. Yapım çalışmalarının devam ettiği üstgeçitlerin Nisan ayı içerisinde tamamen bitirilerek hizmete alınması planlanıyor. 

DAHA MODERN ÜSTGEÇİTLER

Ergonomik ömrünü tamamlayan ve herhangi bir olumsuzluğa sebep vermemesi için yıkılan 3 yaya üstgeçidinin yerine yenileri yapılıyor. Çalışmaların hızla devam ettiği yaya üstgeçitleri daha modern bir şekilde yapılacak. daha önce betonarme olan yaya üstgeçitlerinin yenileri çelik konstrüksiyon tekniği kullanılarak yapılıyor. Aynı anda yapımı süren 3 yeni üstgeçidin de güverteleri konulmuş durumda. Çalışmaların hızla devam ettiği üstgeçitlerde yürüyen merdivenler de olacak. Yürüyen merdivenlerin siparişinin verildiği öğrenilirken, çalışmaların Nisan ayı içinde tamamlanıp üstgeçitlerin kullanıma açılması planlanıyor. 

TOPLAM BEDEL 13 MİLYON

Eski Sanayi önü yaya üstgeçidinin sözleşme bedeli 4 milyon 147 bin 700 TL, Beyşehir Çevre Yolu yaya üstgeçidinin sözleşme bedeli 4 milyon 160 bin 680 TL, Aydınlıkevler yaya üstgeçidinin sözleşme bedeli ise 4 milyon 718 bin 820 TL. Buna göre 3 yaya üstgeçidinin toplam sözleşme bedeli 13 milyon 27 bin 200 TL olarak ihale edildi.

HARUN YILMAZ

Editör: TE Bilişim