Öğle saatlerinde Özel Medeniyet Erkek Yurdu’nun açılışına katılan Başkan Mehmet Güney, akşam İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Şubesi’nin bir otelde düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıda İnsan ve Medeniyet Hareketi hakkında açıklamalarda bulunan Mehmet Güney, nesil yetiştirme üzerine açıklamalarda bulundu. Güney, “Bir nesil hayatının başında eğitilirken zihnen, ahlaken mürşit kişilerden ders almaları gerekiyor. Anne sütünün besleyiciliği gibi doğru kaynaklar da çocuklarının gelişimi için önemlidir” diye ifade etti.

“KUR’ANIN YARISI KISSALARDAN OLUŞUR”

Programda açılış konuşmasını yapan İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Başkanı Adem Ceylan, örnek kişilerden istifade edilmesi gerektiğini belirterek, “Kur’an, kıssa bilim üzerinden zihin kurmaya çalışır. Kur’anın yarısı kıssalardan oluşur desek abartmış olmayız. Sebebini düşündüğümüzde ise yaşanmışlıkların, yaşayan örneklerin daha kalıcı olmasından gelmektedir. Kur’anın bu perspektifinden yola çıkarak gölgesinde serinleyebileceğimiz, örnek alacağımız kişilerden istifade etmek istedik. Bugün kendimiz açısından yoğun bir gün yaşıyoruz. Çünkü genel kurul icra ettik ve Medeniyet yurdumuzun açılışını gerçekleştirdik. Mehmet Ağabey de açılışımıza gelince kendisinin görüşlerini almak, düşüncelerini işitmek istedik. Türkiye İslamcılığı’nın ağabeyi olan yaşayan örnek İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney’in aramızda olduğu için çok mutluyuz” diye konuştu. 

“ÇOCUKLAR EĞİTİMDE DOĞRU KAYNAKLARLA EĞİTİLMELİ”

İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney, nesil yetiştirmenin önemine değinerek, “Bugün sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluyum. İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin faaliyetlerini, düşüncelerini anlatmak için buradayız. Geçmişi iyi düşünmek,  bugünü iyi değerlendirmek demek geleceğe hazırlanmak demektir. Bizler maalesef bazı değerlerimizi yitirdik, hayallerimizi kaybettik. Fakat bugün yıllar geçse de aynı çatı altında toplanabildik. Bizler eğer inancımız olan İslam’ı, üst kimlik kabul edersek yolumuzun iyi olduğunu anlayabiliriz. Bu konu da eğitimdeki bazı kaygılarımızı paylaşmak istiyorum. Çocukların eğitimde doğru kaynaklarla eğitilmesi gerekiyor. Bir nesil hayatının başında eğitilirken zihnen, ahlaken mürşit kişilerden ders almaları gerekiyor. Anne sütünün besleyiciliği gibi doğru kaynaklar da çocuklarının gelişimi için önemlidir. Bugün baktığımızda suç işleyen kişileri incelediğimizde temelde aile problemleri ve depresif kişilikler olduğunu görebiliriz. Yeni nesli eğitirken birbirimizle yardımlaşmamız ve konuşmamız gerekiyor” dedi.

“YALNIZCA İSTANBUL AKLI BİZE YETMEZ”

“Allah’ın rızası için çalışırsak kirlenmeden bizlerde yolumuza devam edebiliriz” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Mehmet Güney, “Bugün örnek aldığımız değerlerimize baktığımızda hepsinin temiz insanlar olduğunu görüyoruz. Allah’ın rızası için çalışırsak kirlenmeden bizlerde yolumuza devam edebiliriz. Eğer siyaset, eğitim, ekonomi, medya ve bürokrasi bu sektörlerde bozulma gerçekleşirse hepimiz etkileniriz. Değerlerimizi doğru korumalıyız. Konya, üniversiteleriyle bir kıymet oluşturuyor. Bizim medeniyetimizde eğitim gören yabancı kardeşlerimiz de değerlerimizden istifade etmeleri için uğraşmalıyız. Şehrin ekonomisine baktığımızda ise Konya’nın ekonomik gelişimi beni çok mutlu etti.  Çünkü yalnızca İstanbul aklı bize yetmez. Konya’nın Selçuklu değeri de bu gelişimde yer alması gerekiyor.  Bizim beslenme kaynaklarımız İslam olması lazım. Üstat Necip Fazıl, Sezai Karakoç,  Cemil Meriç gibi zihin dünyamızı besleyen dostlardan Allah razı olsun. Günümüzde merdiven altındaki bazı soytarılar saç, sakal ile bir şeyler pazarlama çalışıyor. İstikametin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Dersimize çok çalışmalıyız. Hikayesi olan bir hayatta sorumluluklarımız bilmeliyiz” diye konuştu. 

UFUK KENDİRCİ 

Editör: TE Bilişim