Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Genç Ufuklar Topluluğu tarafından Yerli ve Milli Üretim konulu konferans düzenlendi.  Konferansa AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Atiker Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker,  NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi (AKEF) Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çetin, akademisyenler ve diğer misafirler katıldı. 

Konferanstaki oturuma başkanlık eden NEÜ AKEF Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çetin açılış konuşmasında, bir şeyleri değiştirebilme gayretiyle yola çıkılırsa çok şeyin değişebileceğini söyledi. Çağa ayak uydurma konusuna da vurgu yapan Çetin, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu hatırlattı. NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu da önemli isimleri NEÜ’de ağırlamaktan memnun olduklarını kaydederek programın verimli geçmesini temenni etti.

Konya Milletvekili Gülay Samancı hükümetin yerli üretim politikaları ile ilgili gençleri bilgilendirdi. Her konuda bağımsız olmak isteniyorsa kendi üretimimizi yapmamız gerektiği konusunu vurgulayan Samancı; “Kendi füzemizi, tankımızı, kendi savunma sanayi cihazlarımızı, İHA’larımızı kendimiz üretmek zorundaydık. Sizlerin arasından çıkan gençlerle örneğin ASELSAN’a yazılım patentini kazandıran kardeşimiz ve ekip arkadaşları sayesinde yerli tank konusunda belli bir aşamaya gelindi.” diye konuştu. Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ise konuşmasında şunları söyledi: “Bugün geldiğimiz noktada savunma sanayinde yakaladığımız başarı ile silahlı kuvvetlerimiz ülkemiz dışındaki coğrafyalarda da harekât yapabiliyor, teröristler tek tek milli silahlarla temizlenebiliyor. Ülkelerin istiklalini ve istikbalini yerli ve milli cihaz üretmek şekillendiriyor. Yerli üretim bizim için bir keyfiyet değil bir mecburiyettir. Eğer başımız dik yaşamaya devam edeceksek, çocuklarımız bu ülkede hür ve bağımsız olarak yaşamaya devam edeceklerse biz kendi üretimimizi her alanda gerçekleştirmek zorundayız.”

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim