Hz. Mevlâna'nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arûs) 07-17 Aralık 2018 tarihleri arasında icra edildi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölümü ve Kültür Ve Turizm Topluluğu öğrencileri Hz. Mevlana'nın Vuslatının 745.yıldönümünde Konya'yı tanıttı. Proje; turizmde sektör ve üniversite işbirliği içerisinde Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı ve Topluluk Danışmanı Doç. Dr. Abdurrahman Dinç’in bir projesi olarak uygulandı. Konya’da hizmet veren Bayır Diamond Hotel, Bera Hotel, Dedeman Hotel, Grand Hotel, Novotel ve Ramada Hotel'de Şeb-i Arus haftası boyunca Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistlere Konya hakkında tanıtımda bulunuldu. 

‘KONYA’NIN TANITIMINA KATKI SAĞLADIK’

Proje hakkında bilgi veren Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı ve Topluluk Danışmanı Doç. Dr. Abdurrahman Dinç, “ Proje sayesinde rehberlik öğrencilerinin hem sahada uygulama yaparak kendilerini geliştirmeleri, hem sektörü daha yakından tanımaları hem de Konyamıza gelen yerli ve yabancı turistlere Konya’nın farklı güzelliklerini farklı dillerde tanıtmaları katkı sağlamış olduk. projemiz 7-17 Aralık tarihleri arasında 10 gün boyunca aralıksız sürdü.  4 ve 5 yıldızlı 6 otelde 20 öğrenci tarafından, sabah ve akşam shifti olmak üzere iki grup şeklinde otellerin resepsiyon bölümlerindeki tanıtım masalarında uygulandı. Projemize Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi ile Kültür AŞ’de bu projede doküman, katalog, broşür ve harita desteği sağladığı için onlara da buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz”  ifadelerini kullandı. 

‘GELECEĞİN REHBERLERİNİ YETİŞTİRİYORUZ’

Geleceğin rehberlerini yetiştiriyoruz diyen Dinç, “ Özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği tanıtım masalarında, gelen yabancı turistler; Şeb-i Arus törenlerine geldiklerini ifade ettiler.  Konya hakkında bu kadar kapsamlı bilgiye sahip olmadıkları ve bu uygulamadan çok fazla istifade ettiklerini ve çok memnun kaldıklarını bizlere belirttiler. Projeye katılan öğrenciler ile hem uygulama yapmak hem de Konya’nın tanıtımına ve turizmine şimdiden katkı sağladıkları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler. 10 günlük yorucu ve keyifli çalışmanın sonucunda da öğrenciler 17 Aralık gecesi Şeb-i Arus törenine katılım sağladık. Bu proje sektör ve üniversite işbirliğinin güzel bir örneği olmuştur. Başta emeği geçen öğrencilerimize, her konuda bize destek olan NEÜ Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Cem Zorlu’ ya, Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. H. Bahadır Akın’a, SKS Daire Başkanımız Abdullah Atıcıgil ve Şube Müdürü Mehmet Karaveli’ye teşekkür ederiz. Ayrıca otellerini öğrencilerimize açan otellerinin değerli yöneticilerine de teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim