Selçuklu Belediyesi, Muharrem ayının manevi atmosferinin yaşatılması amacıyla geleneksel aşure ikramını bu sene de sürdürdü. Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü Gökkuşağı etkinlik alanında gerçekleşen programda binlerce kişiye aşure ikramında bulunuldu. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın yanı sıra AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ve Akademi Mahalle Muhtarı Abdullah Doğan’ın katıldığı aşure etkinliğine öğrenci ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Selçuk Üniversitesi Kampüsü içinde aşure dağıtımının gelenek haline geldiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,“ Muharrem ayı sebebiyle aşure ikramlarımıza devam ediyoruz bugün de Selçuk Üniversitesi Kampüsü içersinde üniversite öğrencilerimize aşure dağıtımımızı yaptık. Biz gençlerimizi her zaman önemsiyoruz özellikle üniversite gençliğimizi bizim için çok kıymetli ve değerli onların daha iyi bir şekilde eğitim, öğretim hayatlarına devam edebilmeleri için hem fiziki ortam olarak hem sosyal ve kültürel anlamda elimizden ne gelirse bunu yapmanın gayreti ve çabası içerisindeyiz. Burada da rektör hocalarımız, il başkanımız ve belediyemiz hep beraber bu birlikteliği ortaya koymuş olduk. Gençlerimiz de bu vesileyle bizimle birlikte bu birlik beraberlik duygusunu yaşamış oluyorlar. Ben aşure dağıtımımıza katılan, ikramımızı kabul eden üniversite gençliğimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Aşure ikramları değerlerimizi geleceğe taşımamız adına önemli”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da eski dönemlerden bugüne Türkiye’nin büyük bir mesafe aldığını ve yeni Türkiye’nin gençlere emanet olduğuna vurgu yaparak “Şehrimizin uzunca bir geçmişi olan medarı iftiharı Selçuk Üniversitemizde, Selçuklu Belediyemizin Muharrem ayı dolayısıyla gerçekleştirdiği aşure dağıtım programında gençlerimizle hep bir aradayız. Kendi kültürümüzü, değerlerimizi geleceğe taşımak adına bütün kurum ve kuruluşlarımızı bu ayı bu ikramlarla geçiriyorlar çünkü önemli bir değer tarihte yaşanan ve önemli dersler çıkaracağımız pek çok hadiselerin yaşandığı bir ay ve bu ayı iyi anlamak adına böyle programların yapılması gerekiyor. Geleceğe dair umutlarımızın arttığı bir gençlik yapısı içindeyiz geleceğe dair umutlarımız da gençlerimize emanet. Bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Mustafa Şahin de aşure ile ilgili geleneğe olan ilginin giderek arttığını söyleyerek: “ Aşure dağıtma geleneği kültürümüzün önemli parçalarından biridir ve milletimiz arasındaki dayanışmanın da göstergelerindendir. Her yıl belediyelerimizin katkısıyla bu geleneği yaşatıyoruz ve yaşatmaya çalışıyoruz giderekte ilgi artmaktadır. Özellikle içersinden geçtiğimiz süreci de düşündüğümüz zaman toplumsal anlamda önemli bir dayanışma sağlamaktadır.” dedi. 

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik de aşure etkinliği ile ilgili olarak: “Böyle güzel bir günde aşure etkinliğinde davetinden dolayı Selçuklu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Aşure birlik ve beraberliğin sembollerinden olmuştur ve önemli bir geleneğimizdir.” şeklinde konuştu.  

Düzenlenen aşure dağıtımı etkinliği ile toplumsal mozaiği oluşturan inanç ve kültürel değerlerin yaşatıldığını söyleyen vatandaşlar ve öğrenciler, böyle bir günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür etti.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim