Diyanet İşleri Başkanlığının 2019-2020 yılı için umre başvuruları başlıyor.  Birinci dönem umre kayıtları 23 Ağustos Cuma günü başlayacak ve 18 Ekim’de sona erecek. 2019-2020 umre başvuruları ile ilgili detaylı bilgi https://hacumre.diyanet.gov.tr/ adresinden öğrenebilecek.

 Diyanet İşleri Başkanlığı herkese uygun olabilecek Umre programları belirledi. Bu kapsamda 7-11-14-15-20-25 günlük umre programları bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı öğretmen ve öğrencilere yönelik ise 8 günlük umre programları düzenleyecek. Umre organizasyonunda üç kişilik odalarda konaklamak isteyenler 6 bin 900 TL ödeyecek. Diyanet’in belirlediği daha alt sınıfta yer alan otellerde kalmak isteyen vatandaşların 4 kişilik odalar için ödeyeceği ücret de 4 bin 875 TL oldu. Umreye gitmeyi tercih eden vatandaşlar tur programlarından kendine uygun olanı belirledikten sonra o tura ait banka tur kodu ücretini yatırdıktan sonra müftülüklere müracaat ederek umre kayıtlarını yaptırabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı umre ücretlerini Riyal (SAR) üzerinden alıyor ve günlük kurda fiyatlar değişebiliyor.

BEBEK VE ÇOCUK TARİFESİ

Diyanet, umre organizasyonu kapsamında bebek ve çocukların konaklaması için de fiyat belirledi. Buna göre, 0-2 yaş arasındaki çocuklar için 975 TL, 3-5 yaş arasındaki çocuklar için 3 bin 750 TL ödenecek.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim