Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aras, Yenigün Gazetesi’ni ziyaret etti. AYDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aras beraberinde Muhasebe Sorumlusu Ahmet Erdim, Yenigün Gazetesi’ni ziyaret ederek AYDER tarafından yapılan insani yardım faaliyetlerini anlattı.

2004 yılından bu yana 100’ün üzerinde ülkede kalıcı eserleri olduğunu ve 20 ülkede aktif olarak insani yardım çalışmaları boyutunda faaliyet gösterdiklerini ifade eden Abdülkadir Aras, 1 Ekim tarihinden itibaren yeni yönetim olarak 4 ülkede çalışma yapıldığını belirtti. Yemen, Suriye, Lübnan ve Sudan’da faaliyetler yürütüldüğünü belirten Aras, sadece AYDER’in kendi bünyesinde Suriye’ye ayda 2 yardım TIR insani yardım gönderildiğini söyledi. 

‘VERİMLİ TOPRAKLAR HUSİLERİN KONTROLÜNDE’

İslam coğrafyasında yardım faaliyetlerinin gerçekleştirilebildiği tek ülkenin Suriye olduğunu dile getiren Aras, Yemen’de bulunan siyasi problemlerden dolayı yardım götürme şansının olmadığını ifade etti. Bürokrasi sürecinde problemler olmasına rağmen Yemen’e gidebildiklerini belirten Aras, 3 şehirde çalışmalar yapıldığını söyledi. Yemen’de gerçekleştirdikleri faaliyetler kapsamında 10 binin üzerinde yetime yardım götürebildiklerini dile getiren Aras, “2 bin 500 gıda paketi dağıtıldı. Her bir gıda paketinin maliyeti 30 dolar. 2500 şehit ailesine gıda yardımı yapıldı. Ayrıca öğrencilere yardımlarda bulunduk. Çadır kentleri ziyaret ettik. Yemen savaş öncesi fakirdi. İç savaş başladığından bu yana iyice fakirleşmiş. Verimli toprakların yüzde 20’sini Husiler kontrol altına almış. Öbür tarafta İmarat’ın kontrol altına aldığı bölgeler, insanların iaşesini bir şekilde karşılıyordu. Fakat savaştan sonra oralar muhasara altına alındıktan sonra bir şekilde gıdanın, sebzenin, meyvenin iç bölgelere ulaşması imkansız. Su ile alakalı da ciddi problemler var. Biz çadır kentlere su tankerleri ile 8 aylık ihtiyacı karşılayacak şekilde su yardımında bulunduk. Su kuyusu açtırmanın maliyeti 20 bin dolar civarında. Ayrıca güvenlik problemleri de had safhada. Yemen’de meşru hükümet var ama otorite sıfır” dedi. İnsani yardım konusunda Konya halkının duyarlı olduğunu dile getiren Aras, yardımlarda bulunan bütün sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerini bildirdi.

Konya Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Abdullah Akif Solak, Yazı İşleri Müdürü Rasim Atalay ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Harun Yılmaz da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, AYDER yöneticilerine hayırlı çalışmalarının devamını diledi. 

FATİH TALAYHAN

Editör: TE Bilişim