1 Kasım Genel Seçimlerinin ardından AK Parti Akşehir İlçe Teşkilatı bir basın toplantısı yaparak seçim sonuçlarını değerlendirdi. Teşkilat binasındaki toplantıya AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Belediye Meclis Üyeleri, Parti Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. 

Basın toplantısında ilk olarak konuşan İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, "Yaşanan seçimlerden sonra ülkemizde bir kez daha AK Parti'yle istikrarın kazandığını görmüş olduk. En basitinden bugünkü ekonomik verilere bakarsak bir gün öncesinde farklı tabloların beklentisiyle birçok hayal kuran insanların bugün hezimete uğradığına şahit olmuş olduk. Allah'a çok şükür ki kazanan millet oldu. Akşehir'imizde de bugüne kadarki AK Parti'nin aldığı en yüksek oy olan 35 bin 335 oyu alarak yaklaşık yüzde 61'e yakın bir oyla Akşehir'imizde ciddi bir başarı elde ettik. Bu başarıda bütün arkadaşlarımızın, teşkilatımızın her bir mensubunun çok büyük emekleri var. Bende onların hepsine bu vesileyle ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizim tabi ki siyasette her zaman için hedeflerimiz var. Bu hedeflerimiz de milletimize hizmet etme hedefleri, milletimize hizmet etme sevdası. Aslında bu hedefler büyüdükçe, merdivenlerden çıkılan basamaklar yükseklere ulaştıkça bunun sorumluluğu, mesuliyeti de bir kez daha artıyor. Biz bunun bilincindeyiz, farkındayız ve bu yönde gayret gösterip, çaba sarf ediyoruz. Yaklaşık 45 günlük süre içerisinde gerçekten çok ciddi bir çalışmayla hep beraber, bir ekip ruhuyla Allah'a çok şükür ki çalışmalarımızı tamamladık ve böylesine bir zaferi hem şehrimizden, hem ülkemizden kavuşmuş olduk. Akşehir özelinde değerlendirecek olursak özellikle son 10 güne girildiğinde ciddi bir karalama kampanyası da başladı. Ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Akşehir'in bizimle hiç alakası olmayan problemlerini gündeme taşıyarak, buralardan bize vurmaya çalıştılar. Ama milletimiz basiretiyle bunu yenmiş oldu. Onların boş söylemlerine, yalanlarına kanmamış oldu, buda bizi ziyadesiyle memnun etti" dedi.
"BU BAŞARIYI HEP BİRLİKTE YAKALADIK"
Seçim döneminde yoğun ve güzel bir çalışma sergilediklerini söyleyen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ise, "Cenab-ı Allah'ın izniyle bu başarıyı da hep birlikte yakaladık. Allah bu başarılarımızın hem ilçemiz nezdinde, hem ilimiz, ülkemiz ve daha da ötesi bütün İslam diyarlarında, Türk toplumlarında inşallah güzelliklerini göstermeyi nasip eylesin. Bizim milletimiz bir kere daha ferasetini gösterdi. Gerek yerel de ilçemizde, gerekse ülke genelinde, bütün dünya konjonktüründe ne kadar karalama, yıpratma, kampanyaları olsa da, Milletimiz; doğru yapanı, millet için çalışanı, millet için canını gerekirse feda etmeyi göze alan insanları biz biliyoruz. Biz onların arkasındayız. Biz onlarla beraberiz dediler. Bizim hareketimiz gerçekten hizmet hareketi, ecir hareketi. Yaptığın hizmetleri falanca filanca şöyle desin diye değil, Hak nezdinde, halk nezdinde yer bulsun diye yapan bir hareket. Bu anlamda hem şehrimizde, hem de ülkemizde tüm vatandaşlarımız bunu vurgulayarak AK Parti'ye teveccüh gösterdiler. Demek ki ne yaparlarsa yapsınlar boş, Türk insanı her zaman ferasetini gösterecektir. Bu zaferin ilçemize daha güzellikler getirmesini, ilimize ve ülkemize güzel hizmetler kazandırmasını, diliyorum" diye konuştu.
"MİLLETİMİZ YİNE DOĞRUYU YAPTI"
Seçimlerin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olması temennisiyle konuşmasına başlayan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da, "Seçim sonuçlarına baktığımız zaman ezici bir çoğunlukla, yüzde ellilere varan bir oy oranıyla, 317 milletvekiliyle sandıktan AK Parti tek başına iktidar olarak çıktı. Ben bu sonucu sağlayan tüm vatandaşlarımıza, milletimize sonsuz şükranlarımızı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Milletimiz yine doğruyu yaptı, milletimiz kendisi için çalışanı, kendisi için üreteni, kendine ufuk çizeni, kendine değer vereni yine hak ettiği noktaya eriştirdi. Hak eden bir oy oranıyla tek başına iktidara getirdi. Konya'mıza baktığımız zaman 7 Haziran günü Sayın Başbakanımızı Ankara'ya biraz mahsun uğurladık. Konya olarak; ona yakışır, onun bilgisine, tecrübesine, dürüstlüğüne, akademik duruşuna, kariyerine, ülke sevdasına, tarih bilincine yakışır bir oy oranını, ona hediye edememiştik. Biz bunun sorumluluğuyla, biraz da bunun yarattığı aşkla, şevkle 8 Haziran günü tüm teşkilatlarımızla birlikte çalışmaya başladık. Allah'a binlerce şükürler olsun ki, Sayın Başbakanımıza Konya'dan 12. Milletvekilini de hediye ederek yüzde 75 gibi bir oy oranıyla, Konya'nın evladı Sayın Ahmet Davutoğlu'nun layık olduğu bir oy oranıyla onu Ankara'ya, Sayın Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımızla birlikte, bütün teşkilat mensuplarımız, İl Başkanımız, Milletvekillerimizle birlikte, büyük bir gurur içerisinde uğurladık. Bugün 7 Haziran akşamı yaşadığımız hüznün çok çok ötesinde bir mutluluğu, görevini yapmanın rahatlığı, huzuru içerisinde, bunun sevincini yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
"TÜM ALEMİ İSLAM'IN UMUDU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİDİR"
Bu seçimlerde Akşehir, Yunak, Çeltik ve Tuzlukçu bölgesine biraz daha ağırlık vermeye çalıştıklarını söyleyen Baloğlu, "8 Haziran'dan itibaren bütün arkadaşlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz, Belediye Meclis Üyelerimiz, tüm teşkilat mensuplarımız ve tabi ki isimsiz kahramanlar, her zaman partimizin yanında olan ama hiçbir yerde ismi geçmeyen ama kim var dediğiniz zaman ben varım diye her yerde koşturan kardeşlerimizle birlikte yoğun bir çaba harcadık. Bu günde o çabanın o çalışmanın ve Cenabı Hak'kın bize lütfettiği sonucun hep birlikte sevincini yaşıyoruz. Bu seçim aslında Türkiye'nin istikrarını, Türkiye'nin büyümesini, Türkiye'nin huzurlu ve güvenli bir ülke olmasını istemeyenlerle, Türkiye'de huzuru, refahı, mutluluğu, kalkınmayı isteyenler arasında yapılan bir seçimdi. Gördük ki vatandaşlarımız, Türkiye'deki istikrarın, birliğin, beraberliğin, huzurun, kalkınmanın adresi olan AK Parti çatısı altında birleşti ve AK Parti'nin bu ülkeye 4 yıl daha istediği düzeyde hizmet etmesini sağladı. Dünya kamuoyuna baktığımız zaman Mescidi Aksa'ya asılan Türk bayraklarını gördük. Saray Bosna'da patlatılan havai fişekleri gördük. Kosova'da insanların sevincini gördük. Taşkent'te, Buhara'da, Bakü'de, Kırım'da insanların sevincini gördük. Suriyeli olan, şu anda zulüm altında ezilen insanların o mahsun sevinçlerini gördük. O parçalanan, bölünen Iraklı vatandaşların sevincini gördük. Bu bize bir kere daha şunu hatırlattı; tüm Alemi İslam'ın umudu, belki Türk dünyasının umudu Türkiye Cumhuriyeti devletidir" dedi.
"BİZ HERKESE HİZMET ETMEK İÇİN BU GÖREVİ ÜSTLENDİK"
Seçimin sona erdiğini ve kırgınların hepsinin bir tarafa atılacağını ifade eden Milletvekili Baloğlu, "Biz herkesin iktidarı olmak için, herkese hizmet etmek için bu görevi üstlendik ve bu böylede devam edecek. Belediye Başkanımız seçildiği gün dedi ki, 'Ben tüm şehrin Belediye Başkanıyım.' Bizlerde bütün milletvekillerimiz adına tüm Konya'mızın, tüm ülkemizin milletvekilleriyiz. Bize oy versin, vermesin herkesin hizmetinde olmaya ve elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye hazırız. Bugün seçim yarışması, mücadelesi ve çekişmesi sona erdi. Artık bugün birlik günüdür, beraberlik günüdür, hep birlikte bu ülkeye, bu şehre hizmet etme günüdür" diye konuştu.
İHA

 

Mesleki Eğitim İşbirliği 

Protokolü imzalandı

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Koyuncu Fiat Yetkili Servisi arasında,  mesleki ve teknik lise öğrencilerini yeni teknolojilere dayalı olarak yetiştirmeyi amaçlayan işbirliği protokolü Selçuklu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde imzalandı.

Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya'nın da hazır bulunduğu imza töreninde konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, bu protokol sayesinde öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgileri pratikte pekiştirme imkânı elde edeceklerini ifade etti. Türkiye'de başlatılan milli sanayi hamlesinin, teknoloji üreten kuruluşlarla işbirliği halinde daha ileriye taşınabileceğini de dile getiren Gürsoy, bu tür çalışmalara ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirtti. Gürsoy ayrıca, işbirliği çalışmalarının diğer sektörlerle de yapılmasını temenni ettiklerini sözlerine ekledi. Koyuncu Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Kerim Oflaz da protokol kapsamındaki öğrencilerin haftada 2 gün Fiat Yetkili Servisinde eğitim alacaklarını, böylece sahadaki işleyişi de öğreneceklerini söyledi. Protokolün imzalanmasının ardından öğrencilerin eğitim aldığı atölyelerin gezildi.

HABER MERKEZİ

 

 

 

Okulların fiziki şartları iyileştiriliyor

Selçuklu Belediyesi'nin eğitime desteği sürüyor. İlçede bulunan okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi için çalışmalar yürüten Selçuklu Belediyesi, 34 okula ihtiyaçları doğrultusunda boya yardımında bulunuldu. İlçe genelinde Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) ise devam ediyor.

Selçuklu'da eğitim alanında nitelikli birçok projeye imza atan Selçuklu Belediyesi, ilçe genelinde yer alan okulların fiziki koşullarının iyileştirilmesi için de çalışmalar yürütüyor. İlçe genelinde Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) gibi önemli çalışmaları aralıksız sürdüren Selçuklu Belediyesi, okulların fiziki anlamda da iyileştirilmesine yönelik adımlar atıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen çalışma kapsamında boya ihtiyacı tespit edilen okullara boya yardımı yapıldı. Öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri amacıyla tavan, duvar ve dış cephe boyaları okullara teslim edildi. İlçede ihtiyaç tespit edilen 34 okula; 9 bin kilogram iç cephe, 6 bin kilogram tavan boyası, 5 bin kilogram dış cephe ve 2 bin kilogram yağlı boya olmak üzere 22 bin kilogram boya yardımında bulunuldu. Selçuklu Belediyesi'nin eğitime desteği sürecek.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim