İslam âlemi için rahmet, bereket ve beraberlik ayı olan, oruç ibadetinin yerine getirildiği 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif başladı.

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Konya’ya yabancı ülkelerden gelen öğrenciler için her akşam iftar yemeği verilecek. İftar organizasyonları hakkında bilgi veren İki Doğu İki Batı Derneği Başkanı Murat Arslan, Yeryüzü Milletini yine iftar sofrasında ağırlayacaklarını ifade ederek, “Şehrimizde dünyanın 95 ülkesinden misafir öğrenci kardeşimiz eğitim görüyor. Manevi duygularımızın üst seviyelere çıktığı bu günlerde misafir öğrencilerimiz evlerinden, ailelerinden uzakta ders ve sınav yoğunluğu içerisinde Ramazan'ı idrak ediyorlar. Biz de öğrenci kardeşlerimizle Ramazan'ın manevi hazzını ve bereketini birlikte yaşamak, bu mübarek ayda ailelerinden uzakta, gurbette olduklarını bir nebze olsun daha az hissettirmek, ümmetin gençleriyle birlikte kardeşlik sofrasında buluşmak için iftar programı düzenliyoruz. İftar programlarında hayırseverlerimizin ikram ettiği yemekleri kardeşlerimize sunuyoruz. Birçok ülkeden, rengi, dili farklı ama aynı yaratana inanıp, aynı duyguları yaşayan, yürekleri bir atan Müslüman öğrenci kardeşlerimiz aynı sofrada hayırseverlerin doldurulduğu çorba tasına kardeşlik kaşığını uzatıyor. Akşam ezanıyla yaratana şükür, ikram sahibine dua ediyorlar” dedi.

HERGÜN 150 ULUSLAR ARASI ÖĞRENCİYE İFTAR VERİLECEK

Hayırseverlerin katkıları ile her gün 150 öğrenciye iftar vereceklerini ifade eden Arslan, “ Bu mübarek günlerde her gün 150 öğrencimize hayırseverlerimizin desteğiyle İftar ikramında bulunmayı planlıyoruz. Bu yıl İftar Programımızı Rabbimin Lütfüyle Önder İmam Hatipliler derneğimizle birlikte açtığımız Meramdaki yurdumuzda yapacağız. Yurdumuzda kalan 55 öğrenci ve evlerde kalan en az 100 Öğrencimizin iftarlardan faydalanmasını planlıyoruz. Bir öğrencimizin iftar bedeli olarak 13 TL belirledik. Hayırseverlerimiz ister bir gün veya daha fazla günlük iftar bedelini, isterlerse belirledikleri sayıda öğrencinin iftar bedelini karşılayabilirler. İftar veren hayırseverimiz, kendi ikram gününde eşi, dostu ailesiyle katılarak Ümmet sofrasında iftar yapmanın hazzını yaşayabilir. Hayırseverlerimiz iftar bedellerini açıklamasına 'İftar bedeli' yazarak dernek hesabımıza veya iletişim kurarak makbuz karşılığı iletebilirler. Ayrıca şehrimizde eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırılmak üzere, zekat, fitre, burs, alışveriş çeki, gıda yardımı gibi bağışlarda bulunabilirler. Yapılacak hayırların Rabbimiz katında makbul olması ve bu sofradan geçen kardeşimizin mazlum ümmet coğrafyasına ümit olması duasıyla, nefsimizle baş başa kaldığımız, yoksul kardeşlerimizin yaralarını sardığımız, zengin fakir, genç yaşlı demeden aynı sofraya oturduğumuz, aynı safta namaz kıldığımız 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif'in her yıl olduğu gibi bu yılda tüm güzellikleriyle Müslümanları sımsıkı sarmasını diliyor, tüm İslam aleminin bu mübarek ayını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim