Matematikçiler Derneği tarafından her yıl matematikçileri, mühendisleri, matematik eğitimcilerini, eğitim uygulaması yapan öğretmen ve öğrencileri bir araya getiren Geleneksel Matematik Sempozyumunun on yedincisi bu sene Konya’da gerçekleşecek.

Uluslararası adı International Conference on Mathematics and Mathematics Education (ICMME 2019) olan konferans, 11 – 13 Temmuz 2019 tarihleri arasında Selçuk Üniversitesi ev sahipliğiyle yürütülecek.

Matematik, matematik eğitimi ve mühendislikte kullanılan matematik alanındaki son gelişmeleri bilim ve eğitim camiasıyla paylaşarak, matematik konusunda farkındalık oluşturmanın yanında, matematiği gelecek kuşaklara sevdirebilmenin amaçlandığı konferansta, Matematik, Matematik Eğitimi ve Mühendislikte Matematik Uygulamaları ile ilgili bildirilere, posterlere, sergilere ve atölye çalışmalarına yer verilecek.

Üç gün sürecek konferansta, akademik düzeyde matematik ve matematiği kullanan uygulamalı bilimlerdeki yeni gelişmeleri bilim camiasında tartışılacak. Ayrıca matematik eğitim ve öğretimi yapan öğretmenler için 5 farklı başlıkta atölye çalışmaları da yapılacak.

Konferansa, alanında uluslararası temayüz etmiş 5’i yurt dışından, 5’i ise yurt içinden toplam 10 davetli konuşmacı katılacak. Toplamda ise 650-700 katılımcının gelmesi öngörülüyor.

Konferansın açılış programı 11 Temmuz Perşembe günü saat 09.00’da yapılacak. Konya protokolünün üst düzey katılımı beklenen açılış programı kapsamında İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu “Malûm' ile 'Mechûl' Arasında 'Mathemata: İslâm Temeddününde Matematik Tarihini 'Hisâb' Kavramı Üzerinden Okumak” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek.

Konferansta akademik sunumların yanısıra, ülkemizde öğrencilerin korkulu rüyası haline gelen matematik dersi ile ilgili olarak Konya Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nisan ayında saha taraması yapılmış, konu ile alakalı bir çalıştay düzenlenerek elde edilen veriler rapor haline getirilmişti. Hazırlanan bu rapor da konferans boyunca panelistler tarafından incelenerek nihai bir rapor haline gelecek. Ortaya çıkacak nihai raporla matematik öğretimi ile yeni yaklaşımların ortaya çıkması bekleniyor.

HABER MERKEZİ