Ülker firması ise yaptığı açıklamada "Masum reklam filmi farklı noktalara çekildi" ifadesini kullandı 

Ülker'in 1 Nisan dolayısıyla resmi twitter adresi üzerinden yayınlanan video reklamı büyük tepki çekti. "Abiler, ablalar, hesaplaşma vakti..." şeklinde ifadeleri tehdit olarak algılandı ve Fetullahçı Terör Örgütü  tarafından milletin psikolojisini bozmak için hazırlandığı iddia edildi. 

Reklam filmine tepki gösteren vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'da bulunan konutuna geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de burada vatandaşlarla bir araya geldi.

Ülker'in resmi twitter adresi üzerinden yayınlanan video reklamı sonrası tepkiler çığ gibi büyüdü. Konu ile ilgili olarak Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada "Yurtdışındayım. Şimdi duydum. Haber verenlere teşekkürler. Kumpası kuranlar hakettiklerini bulacaklar. Milletimizin yanındayız" ifadelerini kullandı. 

"BU ÖRGÜT MİLLETİN PSİKOLOJİSİNİ YOK ETMEK İSTİYOR"

 Sosyal medya üzerinde operasyon yapılmak istendiğini ifade eden AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Bahsi geçen firmanın yönetici olan şahıs sosyal medyadan bir açıklama yapmış. Açıklama beni tatmin etmedi. Türkiye çocuk oyuncağı değil. Bu milletin psikolojisi kimsenin çocuk oyuncağı değil. Reklamı yayınla, bu milleti tehdit et, ondan sonra çık özür dile.  İstanbul'da Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlattı. Doğrunun ortaya çıkacağından şüphem yok. Sosyal medya üzerinden sahte hesaplarla çok ciddi operasyon yapılmak isteniyor. Buna izin vermeyiniz. Çok dikkatli olunuz. Hassasiyetinizi kaybetmeyiniz.  Bu milleti 1 Nisan şakasıyla tehdit ederek boyun bükecek bir millet değiliz. Bu ülke bizim, bu vatan bizim, bu devlet bizim, bu cumhuriyet bizim. Bize kimse sömürge muamalesi yapamaz'' şeklinde konuştu.

Algı operasyonları milletin psikolojisinin yok edilmeye çalışıldığını vurgulayan Külünk,'' İstanbul Emniyet Müdürümüzle görüştüm. Her şeyin sakin olduğunu, sıra dışı bir şeyin olmadığını ifade etti. Ankara'yı da takip ettim. Sıra dışı hiçbir gelişme yok.  Şuna dikkat edelim. Bu örgüt bu milletin psikolojisini yok etmek istiyor. Sosyal medya üzerinden algı operasyonlarımızla bu duyarlılığımızı eritmek istiyorlar. Bu ülkenin bir tane başkomutanı vardır, o da Recep Tayyip Erdoğan'dır'' diye konuştu.

ÜLKER: HUKUKİ İŞLEM BAŞLATACAĞIZ

Ülker firması da resmi hesabından açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "1 Nisan kapsamında hayata geçirdiğimiz (küçük kardeş olmak' isimli kampanyamız maksatlı olarak farklı noktalara çekilmeye ve içinde olmayan anlamlar yüklenmeye çalışılmaktadır. Kampanyamız 1 Nisan kansepti kapsamında aile bireyleri ve özellikle kardeşler arasındaki tatlı rekabeti konu almaktadır. Sosyal medyada kast edilen hiçbir konuyla ilgisi yoktur, olamaz. Bu masum şaka günü reklamını farklı noktalara çekenlerle ilgili tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı bildiririz."

REKLAM FİLMİ YAYINDAN KALDIRILDI 

Ülker'in 1 Nisan için hazırladığı reklam filmi sosyal medyada yoğun tepki aldı. "1 Nisan'da küçük kardeşlerin abilerine, ablalarına sürprizleri var!" mesajı ile yayınlanan ve "1 Nisan yaklaşıyor, tuhaf şeyler oluyor" şeklinde başlayan reklam filmi gelen tepkiler üzerine Ülker firması reklamları sosyal medya hesaplarından sildi.

İlginç mesajlar içeren reklam filmi için Twitter hesabından açıklama yapan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker kendilerine "kumpas" kurulduğunu söyledi. Murat Ülker şunları kaydetti: "Yurtdışındayım. Şimdi duydum. Haber verenlere teşekkürler. Kumpası kuranlar hakettiklerini bulacaklar. Milletimizin yanındayız."

ABİLER, ABLALAR, HESAPLAŞMA VAKTİ...

İlk reklam filminde "abiler" ve "ablalar" dikkat çekiyor. Reklam filmi "Abilerimiz kahramanlarımız" cümlesiyle başlıyor. Sonra "bu kadar mutlu büyüdüysek ablalarımız sayesinde" deniliyor ve iki kardeşim kavgalarına yer veriliyor... 

Reklamın ilerleyen kısımlarında "1 Nisan Geliyor Şimdi Hesaplaşma Zamanı" denilerek küçük kardeşlerin büyüklerden "intikam" alacağı söyleniyor...

İkinci reklam filmi ise "1 Nisan Yaklaşıyor Tuhaf Şeyler Oluyor" yazısıyla başlıyor... 1 Nisan şakaları adı altında "eve dönerken bir parlama gözünü alacak, aniden kendini kale direği olarak bulacaksın" gibi ifadeler yer veriliyor.

 Reklamın sonunda ise şimdi "hesaplaşma zamanı" ifadesi yer alıyor. 

Filmde ayrıca "zehirlenme" vurgusu da yapılıyor. 

HAÇLILAR'IN KALLEŞLİĞİ HİLE GÜNÜ; NİSAN 1

Tehdit içerdiği ve FETÖ tarafından millet üzerinde psikolojik baskı oluşturmak istediği yönündeki reklam filmini Ülker, "1 Nisan şaka günü" olarak hazırladığını ifade etmesine rağmen 1 Nisan Şakası'nın dünyada başlama hikayesi ise oldukça düşündürücü. 

Yenigün Gazetesi olarak geçtiğimiz günlerde ilkini yayınladığımız Obez Zihinler Dosyası'nın ilkinde "Misyoner Kültür" başlıklı araştırma haberinde Nisan 1 şakasının nasıl başladığını gündeme getirmiştik. 

Dünyada Nisan 1 şakası şu şekilde başlamıştır;

15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu İspanya'daki Endülüs  Müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir. En sonunda 31 Mart gecesi kalenin önüne giderek bir elinde Kur an bir elinde İncil;  Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.  Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz... dediklerinde Haçlı ordusu komutanı Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada şehit edilir. İşte o gün bugündür 1 Nisan Hristiyanlar arasında Hile Günü olarak kutlanmaktadır. Maalesef halkımız arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce Müslüman'ın katliam günü olan 1 Nisan'lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır. 

HASAN AYHAN

Editör: TE Bilişim