TBMM Genel Kurulunda, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile turizm gelirini artırmayı, mevsimsel turizm sezonunu 12 aya yaymayı, ülkenin dört bir yanını turizme açmak istediklerini söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, her yıl turizm gelirlerinde ve turist sayısında artış olduğunu, 2018'de 29,5 milyar dolarlık gelire karşılık turist sayısının 46 milyonu bulduğunu belirtti.

Dünyada turizm gelirleri açısından ilk 10'a giren ülkelerin 7'sinde ajans benzeri kuruluşların bulunduğunu ve başarılı olduklarını dile getiren Altunyaldız, şimdi Türkiye'de, Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansını kuracaklarını belirtti. Altunyaldız, bu ajansla birlikte gelirleri artırmak, mevsimsel turizm sezonunu 12 aya yaymak, ülkenin 4 bir tarafını turizme açmak istediklerini söyledi.

Sektörle yaptığı konuşmalarda, sektör temsilcilerinin böyle bir ajansın yerinde ve uygun olduğunu söylediklerini aktaran Altunyaldız, ajansa ilişkin şunları kaydetti: "Ajans yapısı, yönetim kurulu, icra kurulu ve danışma kurulundan oluşuyor. Ajans yapısında dinamik, esnek, şartlara göre hızlı hareket edebilecek, olaylara anında müdahil olabilecek bir yapı öngörüyoruz. Geliri topladığımız kesimin hem yönetimde hem icrada hem danışmada olmasını istedik. 13 kişilik yönetim kurulundan 10 kişi özel sektör temsilcisi. Bunun yanında kamudan, Turizm Bakanı, bakan yardımcısı ve bir genel müdür var. Yapı son derece dinamik, piyasa dostu ve hızlı hareket edebilecek bir yapı." Altunyaldız, ajans yapısında kamunun etkisinin son derece sınırlı olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim