Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Ankara Ticaret Odasının (ATO) ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi"ne katıldı.

ATO Congresium'da gerçekleştirilen zirvede konuşan Emine Erdoğan, programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ankara Ticaret Odası başta olmak üzere zirvenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese şükranlarını ileten Emine Erdoğan, bu çabayı, "Anadolu’nun mirasına sahip çıkmak" olarak gördüğünü dile getirdi.

"TÜRKİYE'NİN POTANSİYELİ BÜYÜK"

"Ülkemizin her köşesinden fışkıran zenginliği tescillemek, takdire şayandır." diyen Emine Erdoğan, "Bir şehre ilk kez gittiğimizde, hemen 'nesi meşhur?' diye sorarız. Coğrafi işaret dediğimiz şey aslında bu sorunun cevabıdır. Bir yerde yetişen çiçekten tutun, orada üretilen peynire kadar yöreyle özdeşleşen şeylerdir." ifadelerini kullandı.

Bugün Türkiye'de, Adana'nın kebabından Ayancık keten bezine, Kastamonu siyez bulgurundan Mut zeytinyağına, Nizip sabunundan Safranbolu safranına kadar yüzlerce coğrafi işaretli ürün olduğuna işaret eden Emine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gaziantep baklavası, Aydın inciri ve Malatya kayısısı ise Avrupa Birliği'nden coğrafi işaret tescili almış üç ürünümüz. Afyon sucuğu, Kayseri mantısı, Giresun tombul fındığı gibi 15 ürün için de Avrupa Birliği'ne tescil için başvurularımız yapıldı, işlemlerimiz devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda bu ürünler de ülkemizin anonim değerleri olarak dünya sahnesine çıkacak."

Editör: TE Bilişim