Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesinde  “Lisansüstü Programlar Mezuniyet Töreni” yapıldı. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı  ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk , Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Seyit Faruk Özselek, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Lokman Özturhan ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Kunduracı, Güney İç Anadolu Temiz Hava Merkezi Müdürü İhsan Bilal Usalan, oda başkanları, STK temsilcileri, dekanlar, lisansüstü programlardan mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

2023 ve 2071 HEDEFLERİMİZ  İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ LAZIM 

Sözlerine ,  Afrin’de “Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’nine muvaffakiyetler dileyerek başlayan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı  ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, “Çanakkale’de 250 bin askerimizi şehit verdik. Ancak İstanbul’un işgalini engelleyemedik. Sarıkamış’ta 80 bin askerimizi karların altına gömdük. Ama işgal kuvvetleri Erzurum’a kadar geldiler. Bizler, destan yazmaya alışkın bir milletiz. Ancak yazdığımız destandan sonra da çok çalışmayı sürdürmemiz gerekiyor. Afrin’deki askerlerimiz için dua ediyoruz. Aynı zamanda dualarımızı fiilî olarak da yapmalıyız. Bunu da ancak çok çalışmakla gerçekleştirebiliriz. Ülkemizi 2023 ve 2071 hedeflerine taşıyabilmemiz açısından öğrencisi, akademisyeni, esnafı, sanayicisi, tüccarı ve tüm paydaşlarıyla daha çok çalışmamız gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

23 FARKLI LİSANÜSTÜ PROGRAMINI ÜNİVERSİTEMİZDE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

23 farklı lisansüstü programını Karatay Üniversitesinde gerçekleştirdiklerini belirten Öztürk, “Üniversitemiz bünyesinde bulunan Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri Enstitülerimizde toplam 23 farklı lisansüstü programımız yürütülüyor. İlk enstitümüz 2009 yılında kurulmuş olmasına rağmen yaklaşık 1.000 öğrencimize KTO Karatay Üniversitesi’nde eğitim imkânı sunduk. Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde bulunan 45 öğrencimiz, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde bulunan 105 öğrencimiz ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde bulunan 1 öğrencimiz, yani toplamda 151 öğrencimiz mezuniyet gururu yaşıyor. Umarım ülkemizin hedefleri doğrultusunda çalışır ve hayallerinizi teker teker gerçekleştirirsiniz” dedi.

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ALANLARIMIZIN KIYMETLİ ALANLARINDAN 

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü ise, “Lisansüstü eğitim,  eğitim alanımız çok kıymetli alanından biri. Lisansüstü eğitim üniversitelerimizin insanlarımızı yetiştirmesi bakımından son derece kritik.  Ancak sadece üniversitelerimiz insan yetiştirmek bakımından değil buradan yüksek lisans ve doktorusunu yapmış arkadaşlarımızın doğrudan görev aldıkları alanlarda da çok kritik işler yaptıklarını ve yapacaklarını görüyoruz. Özellikle son dönemlerde devletimizin yürüttüğü nitelikli eğitim, teknolojik eğitim alanlarında hakikaten üniversitelerimizin ürettiği bilimin sahada uygulanabileceği alanlara önemli derecede ihtiyacımız var. Geleceğimizin bilimden beslenen üretimde olduğunu biliyoruz. Ülke olarak da geleceğimizin bu yönde olduğunu son gelişmeler bizlere göstermiştir. Bilimi üretimle desteklememiz, bilimi üretimle anlamlandırmamız gerekiyor. Bizler, sanayi odası olarak, organize sanayi bölgesi olarak üniversitelerimizle birlikte çalışmaya bu yüzden son derece gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı. KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ise, mezuniyet töreninin kendisi için ayrı bir öneminin olduğunu belirterek, “Bu hava şartlarına rağmen katılımın yoğun olması bizleri çok memnun etti. Üniversitemizde ilk defa lisansüstü mezuniyet töreni gerçekleştiriyoruz, hepimiz bunun heyecanı içerisindeyiz. Reddi miras hakkı yalnızca insanlara mahsustur. Toplumlarsa bunu yapamazlar. Böyle bir hakları yoktur. Bizler devraldığımız mirası asla unutmamalıyız. Bugün Afrin’de ordumuz sadece sınırlarımız içindeki insanlarımızı korumuyor; aynı zamanda, oradaki insanların maruz kaldığı zulme son vermek için de operasyon düzenliyor.” dedi. Öğrenciler, protokolün elinden alkışlar eşliğinde diplomalarını alarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu sene 23 programdan 151 mezun veren KTO Karatay Üniversitesi, hâlihazırda Sosyal Bilimler Enstitüsünde 13, Fen Bilimleri Enstitüsünde 9, Sağlık Bilimleri Enstitüsünde ise 1 lisansüstü programıyla nitelikli insan gücü yetiştirmeye devam ediyor.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim