Duruşma sona ermesinin ardından Konya Adliyesinin önünde yapılan basın açıklamasına Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, Diğer illerden gelen Eğitim-İş Şube Başkanları, ilçe temsilcileri, CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ile sendika üyeleri katıldı.

Basın açıklamasında konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “İktidar sürekli eğitimde yaptığı yanlışlarla çağdaş, laik ve bilimsel eğitime darbe vurmuştur. Vurulmaya da devam etmektedir. Soruşturmalar geçirmemize rağmen aklandık. Defalarca eğitimin-İş’in genel başkanları ve üyeleri tarafından FETÖ terör örgütünün emperyalizmle iş birliği içinde darbe girişiminde bulunduğu ve ülkeyi felakete götürdüğü açıklanmıştır. 15 Temmuz kendiliğinden ortayla çıkmamıştır. Darbe girişiminin ve FETÖ örgütünün siyasi ayakları bulunmamaktadır. Bu konu araştırılmamaktadır. Bu iş burada bitmez. Bunun hesabı sorulacaktır. Eğitim-İş Sendikası olarak bunun takipçisi olacağız. Bugün önceki dönem genel başkanlarımızdan Veli Demir yargılanmıştır. Yalnız değildir. Demokrasi ve hukuk adına sesimizi yükselteceğiz. Bugün 50 bin üyesi bulunan sendikamız ve konfederasyonumuzla Konya’dayız. İyi ki varız. Doğruya savunan ülkemize ve cumhuriyetimize sahip çıkan Eğitim-İş vardır” dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Bugün Konya’da kuruluş ilkelerimiz yargılandı. Devletimizi yıkmakla yargılanmak gülünçtür. Veli Demir’e yönelik suçlamalar her alanda yapılan açıklamalardır. Veli Demir ülkenin içinde bulunduğu bir değerlendirme yapmıştır. 2016 yılında yaptığı açıklaması yargıya taşınmıştır. Ülkemizin geleceğini korumak görevimizdir. 6 ay ceza almıştır. Bizde suç unsuru bulamazsınız. Ülkemize savunmaya devam edeceğiz.”

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “15 Temmuz Darbe girişimini kınadığımız için Veli Demir yargılanmıştır” diye konuştu.

Önceki dönem Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, “Eğitim-İş direnişe devam edecektir. Mahkemeler bizi yıldıramaz. Direncimizi kat ve kat arttıracaktır. Bizim çocuklarımıza bırakacağımız bir onurdur. Darbe girişiminde sokağa çıkamayanlar varken, bizim değerlendirmemiz yargılandı. Eğitim-İş direnişe ve mücadeleye devam edecektir” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ