Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, 2018 yılı faaliyetlerini düzenlenen programla açıkladı. Programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, TYB Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Hüzeyme Yeşim Koçak, Melahat Ürkmez, Hatice Hilal Seyhan, Bekir Biçer, Aziz Ayva, Ali Fuat Baysal, Muhammet Acıyan, Salih Sedat Ersöz, Zeki Oğuz, Saffet Yurtsever, Yusuf Ziya Karipek, Hasan Bayraktar, İbrahim Can, Sadık Gökce katıldı.

Programın başında söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, belediye olarak sivil toplum kuruluşlarına destek vermeyi görev edindiklerini söyledi.Bu kapsamda Kılıçarslan Şehir Meydanı’nın hemen yanında yaptıkları Konya Evleri’ni kültür hayatına kazandırdıklarının altını çizen Kılca, bu alanları sivil toplum kuruluşlarına tahsis ettiklerini, bu sayede bu kuruluşların daha rahat bir çalışma ortamına sahip olduklarını belirtti. Bu yıl bu alanda düzenlemesini yaptıkları Kılıçarslan Konferans Salonunu sivil toplum örgütlerinin hizmetine sunduklarını belirterek desteklerinin devam edeceği vurgusu yaptı.

2018 YILINDA 37 ETKİNLİK YAPILACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca’dan sonra söz alan TYB Konya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, 2018 yılında 37 ayrı etkinliğe Büyükşehir Belediyesi ile birlikte imza atacaklarını söyledi. Yapılacak programların her birinin ülke ve Konya sosyo-kültürel hayatına değer katacağını belirten Erten, “24 yıldır Konya’da kültürel etkinliklerin adresi olan TYB Konya Şubesi, bundan sonra da aynı işlevi daha etkin bir şekilde görmeye devam edecektir. Toplumsal sorumluluk bilinciyle hazırladığımız etkinlikleri aynı bilinçle gerçekleştirmeye çalışacağız. TYB Konya Şubesi olarak bu hizmetin kendimiz için toplumumuza, kültürümüze, dinimize ve devletimize karşı görev olduğuna inanıyoruz. Biz TYB Konya Şubesi olarak bu şehrin manevi zenginliğine, edebiyat, sanat, kültür ve düşünce dünyasına bu yıl boyunca yapacağımız 37 kültürel etkinlikle katkıda bulunmaya çalışacağız” dedi. 

ETKİNLİKLER ŞEHRİN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTİYOR 

Konya’da düzenlenen etkinliklerin şehrin sosyo-kültürel ve mana dünyasının marka değerini artırdığını ifade eden Erten, “Günümüzde şehirler, fiziki gelişmişlikleri kadar düşünce, kültür ve sanattaki atılımlarıyla da öne çıkmaktadırlar. Bu yıl daha çok mesai vererek etkinlik takvimimizi erken başlatıyoruz. Şubat ayından itibaren başlayarak her hafta en az bir etkinliğe imza atacağız. Tarık Buğra, Erdem Bayazıt ve Cahit Zarifoğlu gibi değerlerimize her yıl olduğu gibi bu yılki etkinlik takvimimizde de yer verdik. Şiirden hikâyeye, tarihten felsefeye kadar geniş bir yelpazedeki programlarımızın ilki 17 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’te TYB Konya Şubesi yanında Kılıçarslan Konferans Salonunda düzenleyeceğimiz, Prof. Dr. Ahmet Sevginin anlatacağı “Türk Edebiyatında Zihniyet Değişimi” konulu etkinlik olacak” ifadelerini kullandı. 

YETKİN VE UZMAN KİŞİLER KONUK OLACAK

Erten, 2018 yılında yapılacak etkinliklerin konu başlıkları hakkında da bilgi verdi. Erten, sözlerini şöyle sürdürdü, “Türk Edebiyatında Zihniyet Değişimi, İran’daki Türk Lehçeleri, Tarihi Dizilerde Gerçeklik Algısı, Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık Buğra, Edebiyatımızda Su Kasidesinin Değerlendirilmesi, Yerel Basının Geçmişi, Bugünü ve Geleceği, Dinleti Alanında Değerli Müzisyen Göksel Baktagir’in Virtuozite ve Müzikalite Anlatı ve Dinletileri, Mevlana Hazretleri’nin Konya’ya gelişi anısına Aşkın Hakikat Bilgisine Dönüşümü söyleşisi, Mevlana şiir şöleni, vefatının 10.yılında Edebiyatımızda bir neslin ağabeyi olarak Erdem Beyazıt, yine vefatının 10. Yılında Cengiz Aytmatov’un eserlerinde ötekileştirme sorunu ve kendine dönüşüm yolları, yazı hayatının 50. Yılında Mehmet Doğan, şiir şair ilişkisi, Edebiyatımızda Mizah, şiirlerimizde Konya, Selçuklu Taç Kapıları, İslam Mimarisinde Anlam, İslam Medeniyetinde bahçe sanatı, savaş öncesi Kudüs ve Halep fotoğraf sergisi ve Türklerin Mirası belgeseli gibi etkinlikler kıymetli akademisyen ve uzmanlarınca anlatılıp değerlendirilecektir. Programımıza tüm ilgilileri ve genç arkadaşlarımızı bekliyoruz. TYB Konya Şubesinin 2018 kültürel etkinlik takvimi inşallah hayırlara vesile olur, Ülkemize ve Konya’mıza hayırlı olsun. Ayrıca Erten, programın sonunda Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca’ya Belediyenin katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim